Mandekogebogen

Kagemand og kagekone

Hjemmebagt kagemand til fødselsdag på vandbakkelse.

Har man først sagt fødselsdag, så har man også sagt kagemand eller kagekone!

Og her snakker vi ikke kun børnefødselsdage - vi snakker alle aldre.

Hvem elsker ikke en god opskrift på hjemmelavet kagemand med glasur og slik?

En kagemand eller kagekone kan godt skille vandene lidt i forhold til, hvilken type og opskrift man bruger - nogle vil mene, at en kagemand kan være følgende:

Vandbakkelse-kagemand, Brunsviger-kagemand, fødselsdagsbolle-kagemand, Wienerbrød-kagemand og så videre.

Jeg er af den overbevisning, at en ægte hjemmelavet kagemand er med vandbakkelser.

Sådan er det!

I sidste ende er det selvfølgelig en smagssag om du er til wienerbrød, brunsviger eller vandbakkelser - eller måske nærmere hvilke traditioner du har i din familie i forhold til fødselsdag og børnefødselsdag.

Det vigtigste er, at det skal være nemt og hyggeligt.

Og hvis det skal være nemt og hurtigt, er vandbakkelsen også vejen frem.

Det kan måske være, at jeg er lidt farvet af, at jeg har fået kagemand med vandbakkelse til min fødselsdag de sidste 29 år - men den smager altså fantastisk.

En kagemand/kagekone er et hit hos børn og unge - og især til børnefødselsdag.

Og når man laver en kagemand ved vandbakkelsesdej, så har man mulighed for at forme den til både mand og kvinde. Simpelt og nemt.

Den perfekte kagemand på vandbakkelse er en kage, hvor man får en luftig og blød vandbakkelsesbund - den skal ikke være helt så luftig og voluminøs, som når man skal lave fyldte vandbakkelser.

Denne må godt falde lidt sammen igen, og det kommer den i øvrigt alligevel til, når du vælter den ind i glasur og slik!

Og her kommer vi netop til det næste vigtige punkt i en opskrift på kagemand - der skal være to ting på.

Eller tre ting, hvis vi snakker fødselsdag og der skal være lys i.

Men ellers er det udelukkende to ting:

- glasur (enten hvid eller mørk glasur) og slik!

Og her skal man have fat en god portion blandselv-mix eller måske en blandet favoritpose - desuden må man ej glemme karamelsnørebånd på toppen, som kan varieres i smag og farve alt efter køn, hårpragt og ønske.

Følg med herunder og få teknikken til den perfekte kagemand med vandbakkelse:

ANNONCE
Den perfekte kagemand/kagekone på sprød, luftig vandbakkelse. - Kagemand og kagekone Den perfekte kagemand/kagekone på sprød, luftig vandbakkelse.
Udskriv opskriften

Kagemand og kagekone

Kage til fødseldag!

6 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 dl vand
  • 150 gram smør
  • 200 gram hvedemel
  • 5 stk æg
  • 100 gram blandselv-slik
  • 1½ dl flormelis

Fremgangsmåde

  1. Vand og smør bringes i kog i en gryde. Når væsken koger, tilsættes hvedemelet.
  2. Rør grundigt rundt med en grydeske, indtil dejen samler sig og slipper kanterne og bunden af gryden. Lad den afkøle let i 5-10 minutter inden næste trin.
  3. Nu skal æggene bankes i dejen 1 af gangen - hvert æg gør dejen meget porøs og usammenhængende, men hav tålmodighed og godt med armkræfter!
  4. Når dejen er ensformig, finder du en bageplade frem med bagepapir - du kan tegne omridset af en kagekone eller kagemand med en blyant, hvorefter du skærer klatter af dejen ud på papiret, så det former en kvinde eller mand.
  5. Bag den i en forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter - let forsigtigt på lågen efter afbagning, så den afkøles langsomt i 10 minutter. Tag den herefter helt ud af ovnen og lad den køle helt af.
  6. Bland lidt vand i din flormelis, så du får en fast glasur og fordel den i guirlander udover kagemanden/konen - fordel herefter slikket ligeligt. Og husk altid at lave et sjovt ansigt!
Del

Seneste nyt

Annonce