Kalvefilet
Mør og saftig kalvefilet i ovn.
Heltstegt kalvefilet er en skøn klassiker, som både kan bruges som en steg eller som koldt pålæg til diverse retter.
Man får det bedste resultat med en kalvefilet, hvis man langtidssteger den - og det er altid en god idé at bruge stegetermometer, da ovne har forskelligt 'temperament'. Med stegetermometer sikrer man sig, at man rammer indenfor målskiven af eksempelvis medium-rare.
Det er en utrolig simpel opskrift - man skal blot brune sin steg på alle sider og smide den i ovnen, indtil den når en kernetemperatur på ca. 56-57 grader.
Den skal altid lige hvile, inden man skærer den ud - ellers handler det blot om efter stegning af skære på tværs af fibrene i tynde, lækre skiver, som du kan spise med salat, brød og andet godt tilbehør.
Det kan også bruges koldt dagen efter som pålæg, sandwichfyld og meget andet.
Fang opskriften på kalvefilet i ovn herunder:
Kalvefilet
Saftig og mørt!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ingredienser
- 1 kilo kalvefilet
- 1 spsk. fint salt + peber
- 2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
- Tag kalvefileten ud af køleskabet 30-60 minutter før stegning. Rids i fedtet på toppen og drys med salt og peber.
- Forvarm ovnen til 140 grader - varm en pande op til høj varme og tilsæt olivenolie. Brun kalvefileten grundigt af på alle sider i ca. 40 sekunder på hver side.
- Steg den i ovnen, indtil du har en kernetemperatur på ca. 56-57 grader, så den lige kan hvile i 10 minutter, inden den skæres ud - så har du en lækker medium-rare kalvefilet!