Mandekogebogen

Kanin-gulerodsboller

Påske-bagværk!

Påske bliver ofte forbundet med påskeæg, kaniner og en god solid påskefrokost med rigeligt snaps!

Men du kan også bruge de ekstra fridage på at bage gulerodsboller - formet som påskekaniner.

Det er fin lille aktivitet for børnene - og fordelen? De smager skidegodt!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kanin-gulerodsboller

Søde og lækre!

8 portioner 55 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 15 gram gær
  • 2 dl vand
  • ½ tsk salt
  • 100 gram gulerod, revet
  • 10 stk rosiner
  • ½ stk gulerod
  • 1 spsk. broccoli

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær og salt i vandet og tilsæt 250 gram mel - ælt den i ca. 10 minutter på en køkkenmaskine, indtil dejen slipper skålen og er elastisk.
  2. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og tilsæt den revne gulerod - grunden til, at den først kommer i nu, er at man lige får kørt dejen luftig og elastisk og nu kan tilføre 'fyldet' - ælt guleroden ind i dejen.
  3. Dejen bliver lidt våd og klistret igen nu, så her bruger du de resterende 50 gram mel. indtil du kan forme en bold. Lad den hæve på køkkenbordet i 30 minutter.
  4. Forvarm ovnen på 190 grader.
  5. Del dejen i 6-8 portioner. Hver portion bliver formet til en aflang krop, et rundt hoved, to små runde fødder, to aflange forben, som ligger på maven og holder guleroden, en lille næse og to aflange ører. Føl dig frem - det er en sjov aktivitet at se, hvordan de ender med at hæve i sidste ende! Skær rosinerne midt over og pres dem ned i hovedet for at lave øjnene - du kan også bruge andre pynteting!
  6. Skær gulerod ud i små trekanter og pres dem ned i dejen, og stik en top af broccoli sammen med.
  7. Bag dem i ovnen i ca. 12-15 minutter, indtil de bliver let gyldne.
Del

Seneste nyt

Annonce