Mandekogebogen

Kartoffelpizza med lynsyltede rødløg

Sprød bund med frisk fyld!

Kartoffelpizza med lynsyltede rødløg

Kartoffelpizza er en fantastisk nem og lækker måde at lave en pizza på - du behøver ikke tomatsauce, får en lækker, billig og nem topping, og så kan du lige sætte prikken over i'et med lækre, lynsyltede rødløg.

Fang opskriften herunder!

ANNONCE

Kartoffelpizza

Cremet og sprødt!

4 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 1150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 5 stk kartofler
  • 1 stk rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 10 tsk peberkorn
  • 2 tsk rosmarin
  • 200 gram bøffelmozzarella
  • 15 gram gær
  • 3 dl vand
  • 300 gram hvedemel
  • 100 gram groft rugmel
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lune vand og tilsæt først rugmel og efterfølgende hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen grundigt i gennem og læg den i en skål dækket med et fugtigt viskestykke på køkkenbordet. Lad den hæve i 1-2 timer.
  2. Mens dejen hæver: Punkt 1: Kog eddike op og opløs sukkeret. Smid peberkornene ned i væsken, og lad det simre i nogle minutter. Fisk efterfølgende peberkornene op og kassér dem. Skær rødløget i tynde ringe. Tag gryden af kog og stil til side, mens du putter løgringene i væsken. Lad det stå og trække i minimum 30 minutter.
  3. Punkt 2: Skræl kartoflerne. Skær dem helt tynde enten med håndkraft eller på en mandolin-jern, og læg skiverne i koldt vand. Skift eventuelt vandet undervejs for at trække stivelsen ud af kartoflerne. Dup kartoffelskiverne tørre inden brug.
  4. Tænd ovnen på det højeste den kan trække: 250-300 grader. Når dejen er hævet færdig, rulles den ud til to passende cirkler så tyndt eller tykt, som du ønsker dem.
  5. Læg kartoffelskiverne på bunden og fordel brudstykker af den friske mozzarella. Drys rosmarinen på pizzaen. Bag pizzaerne på en bageplade med bagepapir enkeltvis i 10-15 minutter – nøglen er at holde øje med, hvornår overfladen er gylden.
  6. Servér straks med den syltede rødløg på toppen fordelt over pizzaen.
Del

Seneste nyt