Mandekogebogen

Kartoffelpizza med lynsyltede rødløg

Sprød bund med frisk fyld!

Opskrift

(3-4 personer)

Fyld:

2 bagekartofler

1 stort rødløg

1 dl eddike

1 dl sukker

10 peberkorn

2 tsk. rosmarin

salt + peber

100-200 g frisk mozzarella

Bund

15 g gær

3 dl lunken vand

250-300 g hvedemel

100 g rugmel

1 tsk. groft salt

ANNONCE
Kartoffelpizza med lynsyltede rødløg

Fremgangsmåde

Opløs gæren i det lune vand og tilsæt først rugmel og efterfølgende hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen grundigt i gennem og læg den i en skål dækket med et fugtigt viskestykke på køkkenbordet. Lad den hæve i 1-2 timer.

Mens dejen hæver:

Punkt 1: Kog eddike op og opløs sukkeret. Smid peberkornene ned i væsken, og lad det simre i nogle minutter. Fisk efterfølgende peberkornene op og kassér dem. Skær rødløget i tynde ringe. Tag gryden af kog og stil til side, mens du putter løgringene i væsken. Lad det stå og trække i minimum 30 minutter.

Punkt 2: Skræl bagekartoflerne. Skær dem helt tynde enten med håndkraft eller på en mandolin-jern, og læg skiverne i koldt vand. Skift eventuelt vandet undervejs for at trække stivelsen ud af kartoflerne. Dup kartoffelskiverne tørre inden brug.

Tænd ovnen på det højeste den kan trække: 250-300 grader.

Når dejen er hævet færdig, rulles den ud til to passende cirkler så tyndt eller tykt, som du ønsker dem. Den tynde bund fungerer allerbedst med denne pizza, efter min mening. Læg kartoffelskiverne på bunden og fordel brudstykker af den friske mozzarella. Drys rosmarinen på pizzaen. Bag pizzaerne på en bageplade med bagepapir enkeltvis i 10-15 minutter – nøglen er at holde øje med, hvornår overfladen er gylden.

ANNONCE

Servér straks med den syltede rødløg på toppen fordelt over pizzaen. 

(Skulle du blive lidt lækkersulten af at se pizzaen til højre for kartoffelpizzaen, så gentag processen med dejen, og fordel friske tomater og mozzarella på bunden og bag den ved samme varme i samme tid. Fordel frisk ruccola og halverede, solmodne tomater på den rygende varme bund!)

ANNONCE

> Mandekogebogen er helt ny. Like os på Facebook eller følg os på Instagram, for at få alle vores lækre opskrifter og nyheder i dit feed. Din support betyder alt! :)

 

 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt