Aftensmad
Katsudon
Paneret svinekotelet med ris og æg!
Katsudon er en lækker, japansk opskrift på et måltid med paneret svinekotelet, æg og ris.
Simpelt, lækkert og så kan det laves på 15 minutter.
Katsudon er i al sin enkelthed blot en panko-paneret svinekotelet, som serveres ovenpå hvide ris efter at have fået lidt ekstra varme sammen med løg og en bouillon-blanding.
Navnet Katsudon er en sammensmeltning af tonkatsu (paneret svinekotelet/schnitzel) og donburi (keramikskål).
Så en skålfuld sprød gris med ris!
Det er nemt, enkelt og lækkert – perfekt til en travl hverdag, hvor man lige skal have hurtig styr på sin aftensmad.
Fang opskriften på min udgave af katsudon herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Svinekotelet/schnitzel
2 stk
Æg
3 stk
Forårsløg
2 stk
Løg
1 stk
Æg
1 stk
Panko-rasp
1.50 dl
Hvedemel
1 spsk.
bouillon (Dashi eller grøntsags)
1 dl
Soyasauce
2 spsk.
Rørsukker
1 tsk
Ris
2 dl
Salt + peber
1 tsk
Citronsaft/eddike/mirin
2 tsk
Fremgangsmåde
Læs også: