Mandekogebogen

Kinesiske, glaserede kyllingefrikadeller

Saftige, klistrede og lækre kødboller.

Kyllingefrikadeller eller chicken meatballs fås i mange forskellige afskygninger og i denne omgang har jeg lavet en opskrift med kinesiske krydderier.

Jeg har taget udgangspunkt i nogle af elementerne i deres famøse fivespice-krydderi - mere specifikt stjerneanis og kanel - da de sammen med ingefær og hvidløg virkelig løfter retten og giver nogle interessante smage.

Opskriften er lavet med kyllingefars, som vendes sammen med en krydret, hjemmelavet paste - herefter skal frikadellerne bages i ovnen og til sidst vendes i en klistret glace med soya og citron.

Kyllingefrikadeller bliver lidt mere lette i smagen og giver anledning til at skrue godt op for krydderierne. 

Sødt, salt, surt og velkrydret!

Hvis du ikke kan finde stødt stjerneanis i supermarkedet, så kan man fint støde de hele stjerneanis selv.

Se med herunder for en anderledes og lækker måde at lave frikadeller med kylling på:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kinesiske chicken meatballs/Kyllingefrikadeller

Spicy og snasket!

18 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

Glasering
  • 1 tsk majsstivelse
  • 2 spsk. brun farin
  • ½ stk citron, økologisk
  • 1 tsk ingefær, revet
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. soyasauce

Frikadeller
  • 1 dl havregryn
  • 400 gram kyllingefars
  • 1 tsk chiliflager, kan undlades
  • ½ tsk kanel, stødt
  • ½ tsk stjerneanis, stødt
  • ½ tsk fint salt
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk forårsløg

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 200 grader varmluft. Rør farsen sej med en teskefuld salt.
  2. Skær forårsløg, hvidløg og ingefær i mindre stykker og blend til en paste sammen med soyasaucen. Vend pasten i kyllingefarsen sammen med stødt stjerneanis, kanel og chiliflager. Vend til sidst havregryn i.
  3. Form dem til 18-20 små kyllingefrikadeller med en ske dyppet i vand og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem gyldne og sprøde i overfladen i 15 minutter.
  4. Mens bollerne bages, blandes 2 spsk. soya, 1 dl vand, 2 spsk. brun farin, saften af en halv citron, 1 tsk. revet hvidløg, 1 tsk. revet ingefær og majsstivelse sammen i en skål. Rør sammen, indtil majsstivelsen er opløst.
  5. Kog det op på en pande, indtil det begynder at tykne - lad det simre et par minutter ved svag varme og sluk så for komfuret, indtil frikadellerne er færdige.
  6. Tag frikadellerne ud af ovnen og hæld dem på panden - skru lidt op for varmen igen og vend dem sammen med saucen, så de alle bliver dækket. Server straks og gerne pyntet med lidt sesamfrø og forårsløg.
Del

Seneste nyt

Annonce