Mandekogebogen

Kinesiske, glaserede kyllingefrikadeller

Saftige, klistrede og lækre kødboller.

Kyllingefrikadeller eller chicken meatballs fås i mange forskellige afskygninger og i denne omgang har jeg lavet en opskrift med kinesiske krydderier.

Jeg har taget udgangspunkt i nogle af elementerne i deres famøse fivespice-krydderi - mere specifikt stjerneanis og kanel - da de sammen med ingefær og hvidløg virkelig løfter retten og giver nogle interessante smage.

Opskriften er lavet med kyllingefars, som vendes sammen med en krydret, hjemmelavet paste - herefter skal frikadellerne bages i ovnen og til sidst vendes i en klistret glace med soya og citron.

Kyllingefrikadeller bliver lidt mere lette i smagen og giver anledning til at skrue godt op for krydderierne. 

Sødt, salt, surt og velkrydret!

Hvis du ikke kan finde stødt stjerneanis i supermarkedet, så kan man fint støde de hele stjerneanis selv.

Se med herunder for en anderledes og lækker måde at lave frikadeller med kylling på:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kinesiske chicken meatballs/Kyllingefrikadeller

Spicy og snasket!

18 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

Glasering
  • 1 tsk majsstivelse
  • 2 spsk. brun farin
  • ½ stk citron, økologisk
  • 1 tsk ingefær, revet
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. soyasauce

Frikadeller
  • 1 dl havregryn
  • 400 gram kyllingefars
  • 1 tsk chiliflager, kan undlades
  • ½ tsk kanel, stødt
  • ½ tsk stjerneanis, stødt
  • ½ tsk fint salt
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk forårsløg

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 200 grader varmluft. Rør farsen sej med en teskefuld salt.
  2. Skær forårsløg, hvidløg og ingefær i mindre stykker og blend til en paste sammen med soyasaucen. Vend pasten i kyllingefarsen sammen med stødt stjerneanis, kanel og chiliflager. Vend til sidst havregryn i.
  3. Form dem til 18-20 små kyllingefrikadeller med en ske dyppet i vand og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem gyldne og sprøde i overfladen i 15 minutter.
  4. Mens bollerne bages, blandes 2 spsk. soya, 1 dl vand, 2 spsk. brun farin, saften af en halv citron, 1 tsk. revet hvidløg, 1 tsk. revet ingefær og majsstivelse sammen i en skål. Rør sammen, indtil majsstivelsen er opløst.
  5. Kog det op på en pande, indtil det begynder at tykne - lad det simre et par minutter ved svag varme og sluk så for komfuret, indtil frikadellerne er færdige.
  6. Tag frikadellerne ud af ovnen og hæld dem på panden - skru lidt op for varmen igen og vend dem sammen med saucen, så de alle bliver dækket. Server straks og gerne pyntet med lidt sesamfrø og forårsløg.
Del

Seneste nyt