Aftensmad
Kinesiske, glaserede kyllingefrikadeller
Saftige, klistrede og lækre kødboller.
Kyllingefrikadeller eller chicken meatballs fås i mange forskellige afskygninger og i denne omgang har jeg lavet en opskrift med kinesiske krydderier.
Jeg har taget udgangspunkt i nogle af elementerne i deres famøse fivespice-krydderi – mere specifikt stjerneanis og kanel – da de sammen med ingefær og hvidløg virkelig løfter retten og giver nogle interessante smage.
Opskriften er lavet med kyllingefars, som vendes sammen med en krydret, hjemmelavet paste – herefter skal frikadellerne bages i ovnen og til sidst vendes i en klistret glace med soya og citron.
Kyllingefrikadeller bliver lidt mere lette i smagen og giver anledning til at skrue godt op for krydderierne.
Sødt, salt, surt og velkrydret!
Hvis du ikke kan finde stødt stjerneanis i supermarkedet, så kan man fint støde de hele stjerneanis selv.
Se med herunder for en anderledes og lækker måde at lave frikadeller med kylling på:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kyllingefars
400 gram
Forårsløg
2 stk
Hvidløg
2 fed
Ingefær, revet
1 spsk.
Soyasauce
2 spsk.
Fint salt
0.50 tsk
Stjerneanis, stødt
0.50 tsk
Kanel, stødt
0.50 tsk
Chiliflager, kan undlades
1 tsk
Havregryn
1 dl
Soyasauce
2 spsk.
Vand
1 dl
Hvidløg, revet
1 tsk
Ingefær, revet
1 tsk
Citron, økologisk
0.50 stk
Brun farin
2 spsk.
Majsstivelse
1 tsk
Fremgangsmåde
Læs også: