Aftensmad

Kinesiske, glaserede kyllingefrikadeller

Saftige, klistrede og lækre kødboller.

Kinesiske, glaserede kyllingefrikadeller
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 16. marts 2021

Kyllingefrikadeller eller chicken meatballs fås i mange forskellige afskygninger og i denne omgang har jeg lavet en opskrift med kinesiske krydderier.

Jeg har taget udgangspunkt i nogle af elementerne i deres famøse fivespice-krydderi – mere specifikt stjerneanis og kanel – da de sammen med ingefær og hvidløg virkelig løfter retten og giver nogle interessante smage.

Opskriften er lavet med kyllingefars, som vendes sammen med en krydret, hjemmelavet paste – herefter skal frikadellerne bages i ovnen og til sidst vendes i en klistret glace med soya og citron.

Kyllingefrikadeller bliver lidt mere lette i smagen og giver anledning til at skrue godt op for krydderierne. 

Sødt, salt, surt og velkrydret!

Hvis du ikke kan finde stødt stjerneanis i supermarkedet, så kan man fint støde de hele stjerneanis selv.

Se med herunder for en anderledes og lækker måde at lave frikadeller med kylling på:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 15 min
Antal 18 pers.

Ingredienser

Kyllingefars 400 gram
Forårsløg 2 stk
Hvidløg 2 fed
Ingefær, revet 1 spsk.
Soyasauce 2 spsk.
Fint salt 0.50 tsk
Stjerneanis, stødt 0.50 tsk
Kanel, stødt 0.50 tsk
Chiliflager, kan undlades 1 tsk
Havregryn 1 dl
Soyasauce 2 spsk.
Vand 1 dl
Hvidløg, revet 1 tsk
Ingefær, revet 1 tsk
Citron, økologisk 0.50 stk
Brun farin 2 spsk.
Majsstivelse 1 tsk

Fremgangsmåde