Bagværk

Klassisk franskbrød

Hvidt, luftigt og syndigt!

Klassisk franskbrød
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 24. januar 2019

Klassisk franskbrød? Er der noget bedre? Herunder får du den bedste (og nemmeste opskrift) på et klassisk, hvidt franskbrød!

Der er meget debat omkring gluten i øjeblikket, og hvis du hører til den uheldige gruppe af mennesker, som er intolerant overfor netop dette, så skal du nok ikke læse videre i opskriften.

Denne opskrift kan nok defineres lidt som et gluten-monster.

Og det trænger man bare til en gang i mellem! Gerne med tandsmør!

Og når man først kaster sig over det famøse 'hvide' brød – så skal den også sidde lige i skabet.

Denne opskrift herunder er mit take på det klassiske franskbrød – den er utrolig nem at arbejde med, giver et vanvittig luftigt brød og så tager det overraskende kort tid!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 20 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 40 min
Antal 10 pers.

Ingredienser

Hvedemel 500 gram
Gær 20 gram
Mælk 2 dl
Vand 2 dl
Salt 1.50 tsk
Smør 30 gram
Æg, til pensling 1 stk

Fremgangsmåde