Mandekogebogen

Koreansk bulgogi

Velsmagende og utrolig nem ret fra Korea.

Det koreanske køkken er fyldt med smag og nye muligheder, hvis du gerne vil udvide og åbne dine hverdagsmåltider lidt op.

I mine eksperimenter med autentiske retter fra hele verdenskortet faldt blikket i denne omgang på den koreanske ret, Bulgogi.

Det er en utrolig simpel ret, hvor al kærligheden går i en vanvittig velsmagende marinade. 

Vi snakker en læskende pære blendet med soya og andre elementer - det fungerer bare!

Herunder får du en lækker grundopskrift på bulgogi - men pas rigtig meget på. Den er meget vanedannende:

ANNONCE

Bulgogi

Koreansk velsmag!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram okseinderlår, ribeye, flanksteak etc.
  • 2 dl ris
  • ½ dl soyasauce
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. risvinseddike (eller æblecidereddike)
  • ½ stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk pære
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 stk forårsløg (til pynt)

Fremgangsmåde

  1. Skær løget i mindre stykker og del hvidløgene i to.
  2. Hæld dem i en blender med eddike, brun farin, soya og revet ingefær.
  3. Skræl pæren og fjern kernehuset - hæld den i blenderen og blend det hele til en ensformig masse. NOTE: du kan også bruge et saftigt, sødligt æble, hvis du ikke vil bruge pære. Det giver stadig en læskende effekt!
  4. Skær nu dit kød ud i så tynde skiver som muligt - det er faktisk en fordel, hvis du eksempelvis skærer din bøf ud, mens den er halvfrossen. På den måde kan du få papirstynde skiver!
  5. Hæld skiverne af kødet i en frysepose og hæld marinaden fra blenderen i. Luk posen og 'mos' den grundigt med hænderne, så marinaden bliver fordelt.
  6. Lad kødet trække i 1-2 timer i køleskabet. Lige inden tilberedning koges risene efter anvisningen på pakken.
  7. Varm en wok (eller stegepande) op med lidt olie, så den er brandvarm - hæld hele posens blanding (marinade og kød) i wokken.
  8. Lynsteg det i 3-4 minutter, indtil marinaden begynder at karamellisere - tilsæt sesamfrøene de sidste 30 sekunder og server rygende varmt med hvide ris og lidt fintsnittet forårsløg.
Del

Seneste nyt