Koreansk bulgogi
Velsmagende og utrolig nem ret fra Korea.
Det koreanske køkken er fyldt med smag og nye muligheder, hvis du gerne vil udvide og åbne dine hverdagsmåltider lidt op.
I mine eksperimenter med autentiske retter fra hele verdenskortet faldt blikket i denne omgang på den koreanske ret, Bulgogi.
Det er en utrolig simpel ret, hvor al kærligheden går i en vanvittig velsmagende marinade.
Vi snakker en læskende pære blendet med soya og andre elementer - det fungerer bare!
Herunder får du en lækker grundopskrift på bulgogi - men pas rigtig meget på. Den er meget vanedannende:
Bulgogi
Koreansk velsmag!
2 portioner
20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 500 gram okseinderlår, ribeye, flanksteak etc.
- 2 dl ris
- ½ dl soyasauce
- 2 spsk. brun farin
- 2 spsk. risvinseddike (eller æblecidereddike)
- ½ stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk pære
- 1 spsk. ingefær, revet
- 2 spsk. sesamfrø
- 1 stk forårsløg (til pynt)
Fremgangsmåde
- Skær løget i mindre stykker og del hvidløgene i to.
- Hæld dem i en blender med eddike, brun farin, soya og revet ingefær.
- Skræl pæren og fjern kernehuset - hæld den i blenderen og blend det hele til en ensformig masse. NOTE: du kan også bruge et saftigt, sødligt æble, hvis du ikke vil bruge pære. Det giver stadig en læskende effekt!
- Skær nu dit kød ud i så tynde skiver som muligt - det er faktisk en fordel, hvis du eksempelvis skærer din bøf ud, mens den er halvfrossen. På den måde kan du få papirstynde skiver!
- Hæld skiverne af kødet i en frysepose og hæld marinaden fra blenderen i. Luk posen og 'mos' den grundigt med hænderne, så marinaden bliver fordelt.
- Lad kødet trække i 1-2 timer i køleskabet. Lige inden tilberedning koges risene efter anvisningen på pakken.
- Varm en wok (eller stegepande) op med lidt olie, så den er brandvarm - hæld hele posens blanding (marinade og kød) i wokken.
- Lynsteg det i 3-4 minutter, indtil marinaden begynder at karamellisere - tilsæt sesamfrøene de sidste 30 sekunder og server rygende varmt med hvide ris og lidt fintsnittet forårsløg.