Koreanske beef tacos
Fusion-streetfood!
Tacos er oftest noget, vi forbinder med det mexicanske køkken - men takket være konceptet med fusionskøkkener, så kan må få lidt af det hele i én mundfuld.
Eksempelvis denne opskrift på koreanske beef tacos - en lækker, smagfuld taco med koreansk inspireret oksekød, frisk koriander, syltede rødløg og lækre tortillas.
Du får det sure, søde og salte fra kødets marinade kombineret med de mexicanske toppings svøbt i bløde, lækre tacos.
Det er en nem og lækker opskrift, som hurtigt kan bikses sammen - og du kan bruge mange slags oksekød til formålet, så længe det er helt tyndskåret.
Alt fra tykstegsbøf til oksecuvette.
Selve konceptet med koreanske tacos opstod i et fusionskøkken i Los Angeles, hvor man lod sig inspirere af to verdener og skabte noget unikt streetfood.
Fang opskriften på koreanske beef tacos herunder:
Koreanske beef tacos
Fusionsmad!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 400 gram okseinderlår, ribeye, flanksteak etc.
- 3 spsk. soyasauce
- 2 spsk. brun farin
- 2 spsk. citron- eller limesaft
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. ingefær, revet
- 2 spsk. sesamolie
Tacos
- 250 gram hvedemel
- ½ dl olie (olivenolie, rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie, etc.
- 1 dl vand
- 0,3 tsk fint salt
Topping
- 1 håndfuld frisk koriander, syltede rødløg, limebåde
Fremgangsmåde
- Start med at lave marinaden til kødet - skær dit kød ud i små, tynde strimler og bland det i en skål med soya, brun farin, citronsaft, revet hvidløg, revet ingefær og sesamolie. Bland det godt sammen og lad det stå og trække, mens du forbereder dejen - gerne op til en time, men ikke et must.
- Bland hvedemel sammen med fint salt - tilsæt olien efterfulgt af vandet og rør det sammen med en ske. Når det begynder at samle sig, hældes dejen ud på bordet, hvor den æltes, indtil du har en ensformig, pastalignende masse.
- Fordel den i 8 lige store portioner - rul dem ud til små cirkler. Varm en tør pande op på middelhøj varme og steg et par af gangen. Steg dem i et 30-40 sekunder på begge sider i alt, indtil de er gennembagte og har små mørke pletter. Det er vigtigt, at de ikke får for meget varme, da de ellers risikerer at blive sprøde og knække - vend dem af og til, mens du har føling med, at de stadigvæk er bløde og lækre - steg dem, indtil de ser gennembagte ud. Et andet trick er at holde dem lune pakket i et viskestykke i lag - kondensen vil holde dem bløde.
- Varm en pande højt op og hæld både kød og marinade på panden - steg det, indtil kødet er gennemstegt og marinaden er tyknet og kogt ind til en klistret sauce.
- Fyld dine nybagte tacos med kød, syltede rødløg, frisk koriander og andre lækre toppings! Drys eventuelt med lidt sesamfrø.