Aftensmad
Koshari – Egyptens nationalret
En velkrydret, smagfuld ret!
Koshari er en fantastisk spise fra det egyptiske køkken, hvor den defineres som landets nationalret – den bruges både som en klassisk aftensmad i ugens løb eller som lækker streetfood på gaderne.
Det er lidt en sjov ret – i sig selv er den egentlig bare et væld af tilbehør bundet op omkring en krydret tomatsauce. Men det fungerer bare!
Krydrede ris, krydrede linser, macaroni, tomatsauce og friterede løg – svøbt i en lækker hjemmelavet Baharat-krydderiblanding som dufter og smager af mellemøstlig mad.
Den klassiske måde at servere den på er ved at 'stable' ingredienserne i en kuppel – og det ligner lige dele SU-venlig mad sidst på måneden og utrolig autentisk streetfood.
Men smagen? Den kan man ikke sætte en finger på – fang opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kanel, stødt
1.50 tsk
Spidskommen, stødt
2 tsk
Koriander, stødt
2 tsk
Paprika
1 tsk
Kardemomme
1 tsk
Allehånde, stødt
1 tsk
Muskatnød, revet
0.50 tsk
Passada eller hakkede tomater
400 gram
Kikærter, kogte
200 gram
Hvidløg
2 fed
Baharat-krydderblanding
2 spsk.
Hvide ris
2 dl
Baharat-krydderblanding
1 spsk.
Vand
500 ml
Grønne/brune linser
2 dl
Baharat-krydderblanding
1 spsk.
Vand
500 ml
Macaroni
200 gram
Løg
2 stk
Hvedemel
1.50 dl
Fritureolie/solsikkeolie
3 dl
Læs også: