Aftensmad

Koshari – Egyptens nationalret

En velkrydret, smagfuld ret!

Koshari – Egyptens nationalret
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 10. august 2022

Koshari er en fantastisk spise fra det egyptiske køkken, hvor den defineres som landets nationalret – den bruges både som en klassisk aftensmad i ugens løb eller som lækker streetfood på gaderne. 

Det er lidt en sjov ret – i sig selv er den egentlig bare et væld af tilbehør bundet op omkring en krydret tomatsauce. Men det fungerer bare!

Krydrede ris, krydrede linser, macaroni, tomatsauce og friterede løg – svøbt i en lækker hjemmelavet Baharat-krydderiblanding som dufter og smager af mellemøstlig mad. 

Den klassiske måde at servere den på er ved at 'stable' ingredienserne i en kuppel – og det ligner lige dele SU-venlig mad sidst på måneden og utrolig autentisk streetfood.

Men smagen? Den kan man ikke sætte en finger på – fang opskriften herunder: 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 30 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Kanel, stødt 1.50 tsk
Spidskommen, stødt 2 tsk
Koriander, stødt 2 tsk
Paprika 1 tsk
Kardemomme 1 tsk
Allehånde, stødt 1 tsk
Muskatnød, revet 0.50 tsk
Passada eller hakkede tomater 400 gram
Kikærter, kogte 200 gram
Hvidløg 2 fed
Baharat-krydderblanding 2 spsk.
Hvide ris 2 dl
Baharat-krydderblanding 1 spsk.
Vand 500 ml
Grønne/brune linser 2 dl
Baharat-krydderblanding 1 spsk.
Vand 500 ml
Macaroni 200 gram
Løg 2 stk
Hvedemel 1.50 dl
Fritureolie/solsikkeolie 3 dl

Fremgangsmåde