Bagværk

Kransekage

Den ikoniske kransekage er perfekt til nytår

Kransekage
Kransekage
Mikkel M. Vermeulen
Af Mikkel M. Vermeulen 29. december 2022

Det er nok ikke mange, der ville vælge kransekagen som deres absolutte kagefavorit, men den traditionelle marcipankage er en kærkommen tradition, når den en gang om året trækkes frem til Nytårsaften.

Kransekagen er en dansk opfindelse, man ikke finder ude i det store udland – og selvom det kan friste at give overpris i supermarkedet, er der ingen grund til det – den er nemlig utrolig let at kreere selv. 

Traditionerne omkring kransekagen er lige så mange, som der er danskere – men traditionelt set, er det en der bringes på bordet sammen med nytårschampagnen – Klokken 23.40 plejer vi at sætte kransekagen på bordet – så er den klar, hvis der lige er nogle der mangler en midnatssnack, til at skåle det nye år ind!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 6 min
Antal 8 pers.

Ingredienser

Marcipan 500 gram
Flormelis 180 gram
Æggehvide, pasteuriseret 1 stk

Fremgangsmåde