Mandekogebogen

Krydderboller

Helt luftige og klassiske!

Krydderboller er lidt en lækker sag til den hurtige sult eller en travl hverdag - og dem man køber i butikkerne har bare en konsistens, man ikke helt kan stå for.

Men du kan sagtens opnå konsistensen på hjemmebagte boller - og det har jeg lavet en opskrift på!

De helt klassiske hvide boller, som hverken er sådan rigtigt sunde eller usunde, men til gengæld ret uimodståelige.

Se med herunder:

ANNONCE

Krydderboller

Luftige og bløde!

12 portioner 35 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 500 gram hvedemel
  • 3½ dl mælk
  • 75 gram smør
  • 1½ spsk. sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Hæld 2,5 dl mælk i en skål til en røremaskine og opløs gæren.
  2. Smelt smørret i en gryde, hvorefter du tilsætter 100 g mel, som bliver blandet sammen til en melklister-blanding - den skal begynde at slippe grydens kanter, lidt ligesom når man skal lave vandbakkelse. Dette er et af de bedste tricks til blødhed og luftighed. Tag gryden af varmen og tilsæt den sidste deciliter mælk for at køle blandingen af - tilfør den herefter til gærblandingen.
  3. Tilsæt nu sukker, kardemomme og resten af melet og ælt den på røremaskine i 1-2 minutter - herefter tilsættes saltet, og dejen køres yderligere i 5-6 minutter, indtil den slipper kanterne af skålen. Lad den hæve et lunt sted med et viskestykke over i 30 minutter.
  4. Vej herefter dejen og fordel den i 12 lige store portioner - rul dem ud til kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Giv dem et lille tryk med håndfladen, så bliver de lidt mere flade og runde. Hæv bollerne i 45 minutter med et visketykke over.
  5. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 18 minutter.
Del

Seneste nyt