Mandekogebogen

Kylling på grill

En evig sommer-klassiker!

At grille kylling er simpel, men ægte kunst, som kan give det sidste prik over i'et på en skøn sommerdag. Den passer mere eller mindre sig selv, og går godt sammen med alt muligt forskelligt.

Hvad enten man er til hvidløgsbrød eller en god tomatsalat.

Uanset om du er en erfaren grillmester eller en nybegynder, er det essentielt at kende de grundlæggende teknikker for at opnå den perfekte kylling på grillen.

I denne guide dækker vi alt fra forberedelse og valg af grilltype til de bedste tips og tricks, der sikrer, at din kylling bliver saftig, smagfuld og perfekt grillet hver gang. Vi fokuserer på de to mest populære typer grill: gasgrill og kulgrill.

Gasgrillen er kendt for sin bekvemmelighed og præcise temperaturstyring, hvilket gør den ideel til dem, der ønsker en hurtig og pålidelig grilloplevelse. På den anden side giver kulgrillen en autentisk røgsmag og en unik grilloplevelse, som mange grillentusiaster elsker.

ANNONCE

Instruktioner

Forberedelse af grillen

Gasgrill: Forvarm din gasgrill ved at tænde alle brændere på høj varme i mindst 10 minutter.
Kulgrill: Tænd dine kul og lad dem gløde, indtil de er dækket af aske og grillen er varm. Spred kulene ud i en enkelt lag for direkte varme.

Forbered kyllingen


Gnid kyllingen indvendigt og udvendigt med olivenolie.
Krydr kyllingen generøst med salt og peber. Tilføj friske krydderurter efter smag. Eventuelt put løg, hvidløg og en halv citron op i kyllingen. Eller put smør under skindet på brystet!


Grillning

Gasgrill: Sænk varmen til medium (175-200 grader) og placér kyllingen med brystet opad på grillristen ved indirekte varme. Luk låget og grill kyllingen i cirka 1 time til 1 time og 15 alt efter størrelse på kyllingen - eller indtil kødets temperatur når 75°C i brystet og 85°C i låret.
Kulgrill: Placér kyllingen med brystet opad over indirekte varme. Luk låget og grill kyllingen i cirka 1 time eller indtil kødets temperatur når 75°C i brystet og 85°C i låret. Vend kyllingen en gang halvvejs igennem grilltiden for jævn stegning.

Servering

Når kyllingen er færdiggrillet, tag den af grillen og lad den hvile i 10 før udskæring og servering.


Denne opskrift på kylling på grill er perfekt til både gas- og kulgrillere og garanterer en saftig og velsmagende oplevelse. Uanset hvilken type grill du bruger, vil denne opskrift sikre, at din kylling er mørt og fyldt med smag. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kylling på grill

Sprød og saftig!

2 portioner 1 time
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk hel kylling
  • 2 spsk. god olivenolie
  • 1 spsk. fint salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Smør kyllingen med olivenolie og krydr den grundigt indvendig og udvendig med salt og peber.
  2. Grill kyllingen på indirekte varme (175-200) grader i en times tid eller 1 time og 15 minutter, hvis du har en stor kylling. Lad den hvile 5-10 minutter inden udskæring.
Del

Seneste nyt

Annonce