Mandekogebogen

Laks i ovn

Lækker saftig ovnbagt laks.

Tilberedning af laks i ovnen er en nem og velsmagende måde at tilberede laks på.

Laks er en populær og alsidig fiskeart, der ofte anvendes i forskellige køkkener rundt om i verden. Der er mange gode grunde til at spise laks, herunder dens høje indhold af omega-3-fedtsyrer, som er gavnlige for hjerte-kar-sundheden og hjernen.

Laks er også rig på proteiner og en række vigtige næringsstoffer, såsom vitamin D og B12. Når det kommer til tilberedning af laks, er der mange muligheder for variation.

Laks kan tilberedes på en række forskellige måder, herunder stegt, grillet, røget eller bagt i ovnen.

Udover at være en populær fisk til aftensmaden, kan laks også bruges i salater, sandwiches og som fyld i sushi-ruller. Laks er tilgængelig i forskellige udskæringer, som kan påvirke tilberedningstiden og teksturen af laksen.

Nogle af de mest almindelige udskæringer af laks inkluderer:

Hel laks: Dette er en stor udskæring af laks, der kan tilberedes på flere forskellige måder, som f.eks. i ovnen, på grillen eller røget. Hel laks kan ofte købes med eller uden skind og ben.

Laks i skiver: Dette er en almindelig udskæring af laks, der typisk bruges til at lave sushi og sashimi. Laks i skiver kan også steges eller grilles og serveres som en hovedret.

Laksefilet: Laksefilet er en almindelig udskæring af laks, der typisk serveres i mindre stykker. Laks i filet kan steges eller bages i ovnen og serveres med forskellige tilbehør.

Laks i portioner: Laks i portioner er skåret i mindre stykker, som er nemmere at tilberede og kan bruges til at lave forskellige retter som f.eks. laks i fad, laks på panden eller laks i en gryde.

Denne opskrift baseres på laks i portioner, som typisk ligger på omkring 150-200 g. per person.

Her er nogle tips og tricks til tilberedning af laks i ovnen.

Når du tilbereder laks i ovnen, er det vigtigt at tage hensyn til portionsstørrelserne og vægten på laksen for at opnå den bedste smag og tekstur.

Som en tommelfingerregel anbefales det at beregne 150-200 g laks pr. person, afhængigt af om det er hovedret eller forret. Hvis laksen er tykkere end 2,5 cm, bør du tilføje et par minutter til tilberedningstiden.

Når du tilbereder laks i ovnen, skal du også sørge for at tjekke temperaturen i midten af laksen for at sikre, at den er gennemstegt og klar til at blive serveret. En temperaturmåler skal vise en indre temperatur på mindst 63 grader Celsius.

Tilberedning af laks i ovnen er en sund og velsmagende måde at tilberede laks på. Du kan servere laksen med en række forskellige tilbehør såsom dampede grøntsager, quinoa, ris eller kartofler.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Laks i ovn

simpelt og lækkert!

2 portioner 25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk laks i portionstørrelser (150-200 g. stykket)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk fint salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør eller pensl laksen med olivenolie på begge sider og læg den på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber på begge sider.
  2. Bag laksen i ovnen i ca. 10-15 minutter afhængigt af tykkelsen på laksen. En tommelfingerregel er at beregne 10 minutter pr. 2,5 cm i tykkelsen på laksen.
Del

Seneste nyt

Annonce