Aftensmad
Larb: thailandsk kødsalat med ristede riskorn
Smagfuld, sund og nem klassiker!
Hvis du leder efter sund og nem aftensmad, som ikke smager kedeligt?
Så prøv den thailandske klassiker – Larb.
Larb findes i flere versioner, hvoraf de mest klassiske er Larb Gai (Larb med kylling) og Larb Moo (med svinekød).
Denne opskrift kan bruges til begge – så du skal bare vælge mellem kylling og gris i opskriften.
Det er en nem og hurtig thailandsk opskrift, hvor man bruner kødet af og til sidst vender det i fishsauce og limesaft samt koriander, forårsløg og chili.
En ekstra krølle på smag og konsistens er, at man skal lave khao kua – aka. ristede ris.
Og det er faktisk en sjov lille ting – fordi man skal riste riskorn, INDEN de er blevet tilberedt.
Noget vi jo har hørt skrækhistorier om i forhold til fugle, som har fået eksploderende maver og så videre.
Men her fungerer det som både smagsgiver og bindemiddel til retten.
Man rister riskornene i 15 minutter, indtil de bliver nøddebrune i farven og dufter af popcorn – derefter stødes de til mel.
Det giver en nøddet smag til retten og et bindemiddel, som samler al saft og kraft fra retten til samling.
Fang min version af en klassisk Larb herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Svinefars (eller kylling)
300 gram
Lime
1 stk
Forårsløg
3 stk
Frisk koriander
1 håndfuld
Fishsauce
3 tsk
Rørsukker
2 tsk
Chiliflager, røde
2 tsk
Sticky rice el. risottoris
2 spsk.
Salatblade, til anretning, kan undlades
1 håndfuld
Læs også: