Mandekogebogen

Lav din egen hasselnøddecreme

Lav din helt egen udgave af nøddeklassikeren!

Mange siger man ikke kan købe kærlighed, men med et glas Nutella, kan man gøre mange regnvejrsdage lidt bedre, ikke?

Men hvorfor stoppe der?

Selvom man nok aldrig kan ramme den helt rigtige smag fra den originale Nutella, så kan man lave en utrolig lækker og cremet version af den populære nøddecreme.

En upgrade, hvis du spørger mig, da den er helt uden palmeolie!

* Orangutang-highfive *

Da Nutella er et registeret varemærke, kalder vi det hjemmelavet hasselnøddecreme - tjek opskriften ud herunder.

Du kan variere opskriften med lidt mørkere chokolade, men det vil nok blive lidt svært at have en smørbar konsistens, hvis du smider de helt tunge kakaoholdige 70-80-procenters chokolade i - det er ikke afprøvet med den helt mørke chokolade, så hvis du får mod på det, lad mig vide, om det lykkes!

Derudover kan du også variere med konsistensen - enten helt cremet, som man kender det, eller med lidt større 'chunky' stykker hasselnød tilsat!

ANNONCE

Hjemmelavet hasselnøddecreme

Nøddecreme med stor velsmag!

20 portioner 17 minutter
Forberedelse: 12 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 125 gram hasselnødder
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 spsk. kakaopulver
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk. rapsolie
  • 200 gram mælkechokolade

Fremgangsmåde

  1. Bag hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter.
  2. Når de har kølet en smule af, gnides skallen af - du kan ikke altid få alt af, og det er også helt fint, det påvirker ikke slutresultatet.
  3. Hæld nødderne i en blender eller foodprocessor og hak det så fint som muligt. Tilsæt flormelis, salt, vanillesukker, kakao og raspolie og blend igen.
  4. Smelt chokoladen og blend det hele sammen. Hæld på skoldede glas.
  5. Når du hælder det på glas, vil det være meget flydende, men når det har fået lov til at sætte sig, bliver det blødt, lækkert og, ja, Nutella-agtigt!
Del

Seneste nyt