Lav din egen hasselnøddecreme
Lav din helt egen udgave af nøddeklassikeren!
Mange siger man ikke kan købe kærlighed, men med et glas Nutella, kan man gøre mange regnvejrsdage lidt bedre, ikke?
Men hvorfor stoppe der?
Selvom man nok aldrig kan ramme den helt rigtige smag fra den originale Nutella, så kan man lave en utrolig lækker og cremet version af den populære nøddecreme.
En upgrade, hvis du spørger mig, da den er helt uden palmeolie!
* Orangutang-highfive *
Denne opskrift giver dig en nem, hjemmelavet og smørbar creme på hasselnødder og chokolade - den passer perfekt til rundstykker, pandekager og alt, hvor man lige trænger til en opgradering med smørbar chokolade!
Opskriften giver dig et enkelt glas smørbar hasselnøddecreme, som på papiret er nogenlunde samme mængde og størrelse som en klassisk Nutella.
Men held og lykke med at få den til at overleve så længe!
Den skriger hyggelig weekend-brunch, morgenkaffe og lidt ekstra selvforkælelse - det er lidt en nem dessert i sig selv.
Da Nutella er et registeret varemærke, kalder vi det hjemmelavet hasselnøddecreme - og i en hjemmelavet version får man mere smæk på skillingen i forhold til at give den smag af ristede nødder, mere chokolade-intensitet og helt uden unødvendige tilsætningsstoffer.
Tjek opskriften ud herunder.
Du kan variere opskriften med lidt mørkere chokolade, men det vil nok blive lidt svært at have en smørbar konsistens, hvis du smider de helt tunge kakaoholdige 70-80-procenters chokolade i - det er ikke afprøvet med den helt mørke chokolade, så hvis du får mod på det, lad mig vide, om det lykkes!
Det er lidt ligesom når man laver en chokolade-mousse - bruger man for voldsom en chokolade, så kan man ende med en lidt grynet 'tør' omgang.
Derudover kan du også variere med konsistensen - enten helt cremet, som man kender det, eller med lidt større 'chunky' stykker hasselnød tilsat!
Hjemmelavet hasselnøddecreme
Nøddecreme med stor velsmag!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ingredienser
- 125 gram hasselnødder
- 3 spsk. flormelis
- 1 spsk. kakaopulver
- ½ tsk salt
- 2 tsk vaniljesukker
- 4 spsk. rapsolie
- 200 gram mælkechokolade
Fremgangsmåde
- Bag hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter.
- Når de har kølet en smule af, gnides skallen af - du kan ikke altid få alt af, og det er også helt fint, det påvirker ikke slutresultatet.
- Hæld nødderne i en blender eller foodprocessor og hak det så fint som muligt. Tilsæt flormelis, salt, vanillesukker, kakao og raspolie og blend igen.
- Smelt chokoladen og blend det hele sammen. Hæld på skoldede glas.
- Når du hælder det på glas, vil det være meget flydende, men når det har fået lov til at sætte sig, bliver det blødt, lækkert og, ja, Nutella-agtigt!