Mandekogebogen

Loukoumades: græske mini-donuts

Sprøde, lækre donut-kugler.

Husker du mini-donuts, som man kan/kunne få på forskellige festivaler, markeder og lignende - du ved, de små lækre kugler af dej kogt i olie og toppet med flormelis?

Evig klassiker!

Og de er faktisk ret nemme at lave selv - eksempelvis hvis du følger den autentiske, græske opskrift, som går under navnet Loukoumades.

Det er græske mini-donuts, som laves med honning og til sidst toppes i .. ja, mere honning og valnødder!

Lækre, bløde kugler med et lille sejt bid og en sprød overflade - nem at lave og perfekt til børnefamilien eller en lille snack til eftermiddagskaffen.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Loukoumades: Græske mini-donuts

Sprøde og lækre!

12 portioner 1 time, 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

Mini donuts-dej
  • 200 gram hvedemel
  • 150 ml mælk
  • 20 gram gær
  • 1 stk æg
  • 1 knsp. fint salt
  • 2 spsk. honning

Stegning
  • 4 dl fritureolie/solsikkeolie

Topping
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 dl honning, el. sirup

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i vandet og tilsæt æg, honning og til sidst hvedemelet - rør grundigt rundt, indtil der ikke er klumper i længere. Det skal ikke være en helt sammenhængende dej, men må godt være lidt våd i det. Læg et viskestykke over og lad dejen hæve til dobbeltstørrelse i 1-1,5 timer.
  2. Efter hævetiden skal olien varmes op til ca. 160 grader. Rør rundt i dejen, så du slår luften ud af den. Dejen kan du formes til donuts på flere forskellige måder. Den er for 'våd' til at forme det til boller med hænderne - du kan enten bruge en sprøjtepose, hvor du 'hakker' donuts ud eller du kan dyppe en ske i vand eller olie og forme den i håndfladen som en frikadelle.
  3. Dump dem ned i olien 4-5 af gangen og steg dem gyldne og sprøde i et par minutter - løft dem op med en hulske og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
  4. Til servering hældes honning på toppen og drysses med grofthakkede valnødder.
Del

Seneste nyt

ANNONCE