Loukoumades: græske mini-donuts
Sprøde, lækre donut-kugler.
Husker du mini-donuts, som man kan/kunne få på forskellige festivaler, markeder og lignende - du ved, de små lækre kugler af dej kogt i olie og toppet med flormelis?
Evig klassiker!
Og de er faktisk ret nemme at lave selv - eksempelvis hvis du følger den autentiske, græske opskrift, som går under navnet Loukoumades.
Det er græske mini-donuts, som laves med honning og til sidst toppes i .. ja, mere honning og valnødder!
Lækre, bløde kugler med et lille sejt bid og en sprød overflade - nem at lave og perfekt til børnefamilien eller en lille snack til eftermiddagskaffen.
Fang opskriften herunder:
Loukoumades: Græske mini-donuts
Sprøde og lækre!
12 portioner
1 time, 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 200 gram hvedemel
- 150 ml mælk
- 20 gram gær
- 1 stk æg
- 1 knsp. fint salt
- 2 spsk. honning
Stegning
- 4 dl fritureolie/solsikkeolie
Topping
- 1 håndfuld valnødder
- 1 dl honning, el. sirup
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vandet og tilsæt æg, honning og til sidst hvedemelet - rør grundigt rundt, indtil der ikke er klumper i længere. Det skal ikke være en helt sammenhængende dej, men må godt være lidt våd i det. Læg et viskestykke over og lad dejen hæve til dobbeltstørrelse i 1-1,5 timer.
- Efter hævetiden skal olien varmes op til ca. 160 grader. Rør rundt i dejen, så du slår luften ud af den. Dejen kan du formes til donuts på flere forskellige måder. Den er for 'våd' til at forme det til boller med hænderne - du kan enten bruge en sprøjtepose, hvor du 'hakker' donuts ud eller du kan dyppe en ske i vand eller olie og forme den i håndfladen som en frikadelle.
- Dump dem ned i olien 4-5 af gangen og steg dem gyldne og sprøde i et par minutter - løft dem op med en hulske og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
- Til servering hældes honning på toppen og drysses med grofthakkede valnødder.