Bagværk
Makronsnitter
Gammeldags kagesnitter med marcipan, solbær og makron.
Makronsnitter er et klassisk dansk bagværk, som læner sig op af kategorien tørkager med en mørdejsbund, solbærsyltetøj, marcipan og makron på toppen.
Det er en utrolig simpel og velsmagende kage til kaffen, som er både sød, syrlig, sprød og snasket.
Man laver makronsnitter ved at forme en bund af mørdej, som let afbages, inden man smører et tykt lag solbærsyltetøj på toppen og fordeler en makron-dej over.
Makron-dejen er lavet af æggehvider, marcipan og flormelis, som giver et snasket og krakkeleret udseende på toppen.
Du kan helt selv vælge, hvilken type syltetøj du vil bruge – du kan stort set bruge alle slags, men det må gerne være en mere lidt syre og dybde på smagen.
Eksempelvis solbær, hindbær, stikkelsbær eller rabarber.
Herunder finder du en god nem opskrift på hjemmelavet makron-snitter:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
400 gram
Bagepulver
2 tsk
Smør
200 gram
Sukker
200 gram
Æggeblomme
4 stk
Solbærsyltetøj
3 dl
Marcipan
200 gram
Æggehvider
4 stk
Flormelis
300 gram
Læs også: