Mandarin Beef
Saftig, sprød og snasket hjemmelavet takeaway!
Hvis du leder efter en nem og lækker opskrift på asiatisk aftensmad på 15 minutter?
Så skal du helt sikkert prøve Mandarin Beef.
Det er en afart af den famøse Orange Chicken, hvor man bruger citrusfrugter til at marinere og give smag til retten.
Til denne opskrift bruger vi mandariner - klementiner kan også bruges - og bruger deres sødme og syre til at give dybde og saftighed til retten.
Sammen med sprødstegt oksekød, forårsløg og en lækker sticky sauce får du en nem, hurtig og lækker omgang hjemmelavet takeaway.
Fang opskriften herunder:
Mandarin Beef
Sticky og snasket!
2 portioner
15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 250 gram ribeye, flanksteak, tykstegsbøf, okseinderlår etc.
- 4 stk mandariner el. klementiner
- 1 tsk hvidløg, revet
- 1 tsk ingefær, revet
- 1 spsk. brun farin
- ½ tsk chili, tørret (kan undlades)
- 3 spsk. soyasauce
- 1 stk 0,5 dl vand + 1 tsk. majsstivelse
- 2 stk forårsløg
Fremgangsmåde
- Pres saften fra dine mandariner - du skal bruge ca. 1 deciliter. Skær 3-4 strimler af skrællen, skræl det hvide af med en ske og snit den rene mandarinskal i strimler til senere.
- Varm en wok op med en god sjat olie til høj varme. Skær dit kød ud i helt tynde skiver. Vend dem i majsstivelse og læg dem klar.
- Når olien er meget varm, steges kødet sprødt i 1 minuts tid på begge sider - læg det på fedtsugende papir efterfølgende. Kasser alt undtagen end en teskefuld af olien og skru ned for varmen.
- Når wokken ikke er brandvarm længere, smid hvidløg og ingefær i olien og svits et minuts tid. Tilføj derefter forårsløg skåret i mundrette stykker samt mandarin-skrællen - tilføj nu soya, 1 spsk. brun farin, chili og mandarinsaften. Opløs majsstivelsen i vandet og tilsæt til wok'en, når det har simret nogle minutter. Smag til undervejs og lad det koge ind til en klistret sauce.
- Tilføj nu kødet et minuts tid og så er retten klar. Serveres gerne til nykogte hvide ris.