Aftensmad
Massaman Curry: Thailandsk-indisk gryderet
Herlig symbiose mellem Thailand og Indien.
Massaman Curry er en klassisk opskrift på en karryret, som har en utrolig dybde på krydderifronten og masser af smag, cremethed og saftighed.
Massaman Curry er en rigtig fusionsopskrift, hvor mødet mellem det thailandske køkken og indiske køkken går op i en højere enhed.
Opskriften er blevet til virkelighed efter muslimske handelsmænd fra blandt andet Persien og Sydasien tog indiske krydderier (såsom kardemomme, kanel, spidskommen og muskatnød) med til Thailand på deres rejser og brugte dem kombineret med autentiske thailandske krydderier (såsom chili, koriander, citrongræs, hvidløg og ingefær).
Og handelsmændene kombinerede disse to køkkener og lavede den famøse massaman curry paste.
Så opskriften har reelt set sit ophav i Thailand, men er blevet 'influeret' af ingredienser, som blev importeret.
Den forener varmen og friskheden fra begge køkkener og giver en sublim dybde til retten, som med tiden er blevet en af de mest populære karryretter på verdensplan.
Det er også en utrolig nem ret at lave – men den kræver alligevel en del krydderier. Du kan dog nok skippe et par stykker af dem, men den mest autentiske smag får man ved at kombinere de ikoniske krydderier.
Det thailandske køkken er tit kendt for at være stærke, men denne karry er ret mild i det.
Det er en ægte klassiker i det asiatiske køkken!
TIP: hvis det skal være rigtig nemt, så kan du også vælge at købe din curry paste ved din lokale asiatiske specialbutik.
Du kan både bruge en klassisk gul karrypasta eller finde en paste, der hedder Massaman curry paste.
Denne købte udgave af pasten kræver nok bare et par spiseskefulde, da den nok har lidt ekstra smæk på chilismagen!
Det er en nem måde at spare på krydderierne, hvis din krydderiskuffe ikke lige bugner af diverse lækkerier – uden at gå for meget på kompromis med smagen!
Retten serveres rygende varm sammen med hvide ris og gerne toppet med lidt ristede peanuts, frisk koriander og lidt rød chili.
Fang min opskrift på Massaman Curry herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kyllingbryst (eller evt. hel kylling)
300 gram
Kokosmælk
300 ml
Bouillon (Kylling eller grøntsags)
400 ml
Gulerod
4 stk
Forårsløg
2 stk
Kartofler
400 gram
Rødløg
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløg
4 stk
Rød chili
0.50 stk
Frisk ingefær
10 gram
Citrongræs
1 stk
Citron- eller limesaft
3 spsk.
Koriander, stødt
1 tsk
Spidskommen, stødt
1 tsk
Kanel, stødt
0.50 tsk
Muskatnød, revet
0.50 tsk
Kardemomme, stødt
0.50 tsk
Nelliker, stødt
0.30 tsk
Gurkemeje, stødt (kan undlades)
1 tsk
Rørsukker
1 tsk
Fishsauce
2 tsk
Laurbærblade
3 stk
Salt + peber
1 tsk
Fremgangsmåde
Læs også: