Mandekogebogen

Melopita

Bagt græsk cheesecake med honning.

Melopita er en opskrift på en græsk cheesecake med honning, som er simpel, lækker, luftig og cremet.

Den minder lidt om en mellemting mellem cheesecake og bagt creme. Let, luftig, cremet og uimodståelig.

Den stammer oprindeligt fra en øen Sifnos i Det Ægæiske Hav

Den autentiske opskrift fra Grækenland bruger en ost, som går under navnet mizithra på fåre- eller gedemælk, men da den ikke er så nem at skaffe herhjemme i Danmark, så kan du udskifte den 1:1 med enten ricotta, mascarpone eller naturel flødeost. 

Den originale opskrift bruger ingen andre smagsgivere end honning - så derfor vælg en rigtig god og kraftig én, eller brug din favorit til formålet.

Man kan også pifte den op med lidt kanel eller revet appelsinskal i dejen - men jeg foretrækker at køre kagen traditionelt og med lidt kanel på toppen. 

Får en traditionel nem og lækker kage fra det græske køkken herunder med min opskrift på melopita med honning:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Melopita

græsk honning-cheesecake!

6 portioner 40 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 450 gram græsk myzithra (eller ricotta, mascarpone eller friskost)
  • 130 gram honning
  • 3 stk æg
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 0,2 tsk fint salt
Pynt
  • 1½ tsk kanel, stødt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og pisk det grundigt sammen med enten elpisker, røremaskine eller med et piskeris. Massen skal være helt sammenhængende i konsistensen - tjek efter i bunden med en dejskraber for at sikre dig, at honningen er blandet med. Den har en tendens til at falde til bunds.
  3. Smør en springform på ca. 18-20 centimeter i diameter med smør (eller beklæd den med bagepapir) og hæld blandingen i formen.
  4. Bag den i ovnen i ca. 35 minutter, indtil den er let gylden på toppen og har sat sig - giv den lidt ekstra med varmluft, hvis den ser bleg ud. Den mørke skorpe giver ekstra smag. Lad den afkøle lidt og drys lidt kanel på toppen.
Del

Seneste nyt