Mandekogebogen

Mirabellesnitter

Sensommer-version af hindbærsnitter!

Hindbærsnitter er en gudespise på kagefronten - sprødt, sødt, lækkert og syrligt.

Det er en kage, der altid lige passer til en hurtig kop kaffe eller til eftermiddagspausen på en lang arbejdsdag.

Og de er faktisk ikke så besværlige at lave selv.

Som navnet antyder, så er det mest klassisk at bruge hindbær og hindbærsyltetøj til hindbærsnitter - men du kan faktisk bruge mange forskellige slags syltetøj og marmelade.

Vi kan godt blive enige om, at det er noget svineri, når supermarkedsbagere smider jordbærsyltetøj i uden at informere om det - men så længe du selv styrer det, så er det okay!

Jeg har været ude og plukke nogle lækre, gule mirabeller, som jeg ofte 'bare' forvandler til en marmelade, som smager syrligt af slik.

Og denne marmelade tænkte jeg måtte passe perfekt til en snitte!

Så jeg kastede mig ud i at lave Mirabellesnitter - og det smager fantastisk.

Man får det søde fra mørdejen og det let syrlige fra mirabellerne.

Du kan både bruge gule og røde mirabeller til formålet - de gule er dog lidt mere syrlige og velegnede til modspillet.

Som prikken over i'et har jeg fået lidt af den gule mirabellesaft vendt op i glasuren for at få lidt ekstra farvespil på denne sensommer-nyklassiker!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Mirabellesnitter

Syrlige kager!

6 portioner 1 time, 30 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1050 kcal pr. portion

Ingredienser

Dej
 • 300 gram hvedemel
 • 150 gram koldt smør
 • 100 gram flormelis
 • 1 stk æg

Syltetøj
 • 200 gram mirabeller, udstenede
 • 150 gram syltesukker
 • ½ stk vaniljestang

Glasur
 • 100 gram flormelis

Fremgangsmåde

 1. Hæld 200 g udstenede mirabeller op i en gryde med 150 g sukker og en halv vaniljestang. Bring det i kog og lad det simre i 5-10 minutter. Herefter stavblender du massen (tag vaniljestangen op inden) og koger den yderligere ind til en lidt tykkere konsistens. Smag til undervejs, da der er forskel på syren i mirabeller. Lad den køle helt af i køleskabet. Syltesukker har pektin i sig, som gør, at syltetøjet sætter sig bedre, så det ikke så nemt ryger ud, når du skærer snitterne.
 2. Bland i mellemtiden hvedemel med tern af den kolde smør - smuldr det grundigt mellem fingrene til en raspet masse og tilsæt så flormelis. Vend det hele sammen med lidt sammenpisket æg, indtil du har en sammenhængende konsistens. Ælt endelig ikke. Pak film omkring og smid den på køl i 45-60 minutter.
 3. Forvarm ovnen på 180 grader varmluft. Tag dejen ud af køleskabet og læg den mellem to stykker bagepapir - udrul den til en firkant på ca. 25cmx35cm til en tykkelse på et 2-3 mm. Trim eventuelt kanterne, så du får et mere firkantet og stringent snit. Læg et snit i midten af firkanten, så du får to ens dej-strimler. Bag dem i ovnen i ca. 12-13 minutter, indtil de blot er let gyldne på toppen. Lad dem køle helt af.
 4. Når både syltetøj og bunde er afkølede, smøres et lag af marmelade på den ene bund. Herefter lægges den anden forsigtigt på toppen - bland lidt vand i din flormelis, så du får en tyk glasur. Fordel det herefter henover toppen. Lad den stå og sætte sig i 10 minutter, hvorefter du skærer stykkerne ud i mundrette portioner. Har du marmelade til overs? så kan det jo - sjovt nok - bruges til marmelade!
Del

Seneste nyt

ANNONCE