Mandekogebogen

Monte Cristo Sandwich

Kærlighedsbarnet mellem toast og arme riddere!

Monte Cristo Sandwich er en skøn opskrift på en sandwich, der minder lidt om en mellemting mellem en toast og arme riddere.

Det er en slags amerikansk udgave af Croque Monsieur, hvor man egentlig kan vælge at gå i to forskellige retninger - enten skal du køre klassisk parisertoast-style, eller toppe den med flormelis og sirup og kører den rent hjem amerikaner-style!

Ophavet af denne sandwich er lidt usikker - men den menes at være blevet introduceret i 1960'ernes USA og blev udødeliggjort, da Blue Bayou Restaurant i Disneyland begyndte at servere den fast på menukortet. 

Det er en sandwich, som er utrolig simpel og som smager utrolig godt - den består egentlig blot af skinke, ost og brød stegt sprødt og lækkert i en æggeblanding. 

Ofte 'krydret' med en god lys sennep og mayonnaise - og så kan man som nævnt kører all-in på USA og toppe det med søde sager.

Det er en skøn og nem snack, som også kan bruges til en hurtig og simpel aftensmad - masser af smag og simple nuancer.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Monte Cristo Sandwich

Nemt og enkelt!

2 portioner 16 minutter
Forberedelse: 6 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 8 stk toastbrød eller surdejsbrød, skiver
 • 150 gram kogt skinke
 • 150 gram emmenthaler el. gruyere (eller din favorit-smelteost)
 • 2 stk æg
 • 2 spsk. mælk
 • 2 spsk. sennep

Fremgangsmåde

 1. Start med at skære din kogte skinke i tynde skiver og enten rive eller skære din ost i skiver.
 2. Slå æggene ud i en dyb tallerken og lav dem til en 'egg wash' ved at piske lidt mælk ind i dem med en gaffel - det gør massen lidt mere lind og nem at arbejde med. Krydr med lidt friskkværnet peber og salt.
 3. Smør alle skiver brød med et tyndt lag sennep - dæk herefter halvdelen af skiverne med ost og den anden halvdel med skinke. Klap dem sammen og pres dem let sammen.
 4. Varm en pande op med en klat smør - når panden er varm, lægger du en sandwich i æggemassen i nogle sekunder og vender den og giver den anden side nogle sekunder - ikke for længe, men blot så den får suget lidt æggemasse.
 5. Smid den på den varme pande og giv den 2-4 minutter på hver side, indtil den er gyldensprød og osten er smeltet. Du kan med fordel skrue ned på middelvarme, når begge sider er brunet af og lægge et stykke stanniol over, så dampen er med til at smelte osten. Serveres rygende varme.
Del

Seneste nyt

Annonce