Aftensmad
Mumbai Sandwich
Ikonisk streetfood-klassiker fra Indien.
En populær streetfood-snack i Indien går under navnet Mumbai Sandwich og kan fås i mange forskellige afskygninger – nogle er udelukkende med grønsager og kartofler, mens andre er med ost og chutneys, og så er der forskel på, om det er en kold eller varm sandwich.
Uanset hvad, så er selve grundsmagene og ideen om en Mumbai Sandwich ganske mundvandsfremkaldende, og jeg har udviklet min version af den.
Det er blevet til en smørstegt surdejssandwich med koriander-chutney, gul ost, tomat, agurk og rødløg.
I samarbejde med Ost & Ko har jeg fået den fornemme ære at sætte mere spot på danske økologiske oste – og jeg har valgt at dedikere min kærlighed i denne omgang til den gule ost.
Det er i al sin enkelthed et koncept indenfor osteverdenen, som omhandler gule, faste oste, som alt efter modningsgrad enten er milde og cremede eller smagfulde, umami-mættede og med knas.
Grunden til, at jeg har valgt den gule ost til dette formål er, at den har en perfekt smeltefaktor til netop denne sandwich – hvor man ved en klassisk grilled cheese sandwich bare skal have smæk på smelteeffekten, skal man her have en balance mellem det smeltede og den faste konsistens.
Der skal nemlig stadig være lidt bid i sandwichen – derfor er osten velegnet, da den smelter lækkert ude i siderne og samtidig forbliver fast i midten.
Herunder får du min opskrift på en lækker Mumbai Sandwich:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Brød i skiver (surdej, toast, baguette, etc.)
4 stk
Gul, fast ost
100 gram
Agurk
0.50 stk
Tomater
3 stk
Rødløg
1 stk
Garam Masala
1 tsk
Smør, til stegning
60 gram
Frisk koriander
2 håndfuld
Hvidløg
1 fed
Olivenolie
4 spsk.
Sukker
1.50 tsk
Limesaft
1 spsk.
Peanuts/jordnødder
3 spsk.
Chiliflager, røde
0.50 tsk
Læs også: