Nemme grovboller
Lækre grovboller!
Hjemmebagte boller er perfekte til den lille sult, nybagt morgenbrød eller lidt til madpakken.
Herunder får du en ganske simpel, nem og lækker opskrift på grovboller.
De kan laves, som der skrevet i opskriften, men du kan også nøjes med 10 gram gær og lade dejen hæve natten over, så du blot skal dele dejen ud i boller om morgenen og smide dem i ovnen.
Nemt, sundt og lækkert!
Grovboller
nemme og lækre!
12 portioner
1 time, 23 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 18 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 18 minutter
Ingredienser
- 480 gram hvedemel
- 150 gram fuldkornshvedemel
- 50 gram grovvalsede havregryn
- 20 gram gær
- 1½ tsk salt
- 5 dl vand
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vandet. Bland alle de tørre ingredienser sammen og hæld dem sammen med vandet. Tilsæt salt.
- Rør massen grundigt sammen med en ske (eller på røremaskine i nogle minutter) - og vend så dejen ud på køkkenbordet. Ælt den sammen, eventuelt med mere hvedemel, indtil du har en ensformig dej, der ikke klistrer.
- Form dejen til en kugle og drys lidt mel over den - dæk den med en viskestykke og lad den hæve på bordet i 1 time.
- Forvarm ovnen på 210 grader varmluft. Skær dejen ud i 12-15 nogenlunde lige store stykker og rul dem til kugler.
- Drys eventuelt med lidt grovvalsede havregryn på toppen. Bag dem i ovnen i 18 minutter. Lad dem køle lidt af inden udskæring.