Aftensmad

Nemme pitabrød med surdej

Luftige brød med smagfuld krumme!

Nemme pitabrød med surdej
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 19. april 2018

Hvis man lige har lyst til at få sine pitabrød til at få lidt ekstra power på smagen, så er surdej altid en gylden metode.

Jeg har eksperimenteret både med og uden tilsat gær i dejen – med lidt gær er man sikker på at få en flot hæveeffekt uanset hvad, mens man med lidt is i maven og styr på sin surdej sagtens kan lade surdejen tale for sig selv.

Hvis det er første gang, man afprøver en pitabrødsopskrift – eller stadig er nybegynder i den ædle surdejskunst, så kan man smide en smule gær til opskriften for en sikkerheds skyld.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 130 min
Tilberedningstid 12 min
Antal 6 pers.

Ingredienser

Vand 2 dl
Yoghurt Naturel 1 dl
Letmælk 1 dl
Surdej 1 dl
Olivenolie 2 spsk.
Salt 1 tsk
Hvedemel 480 gram
Gær, kan undlades 10 gram

Fremgangsmåde