Mandekogebogen

Nemme pitabrød

Luftige og lækre!

Pitabrød kan måske være skræmmende at kaste sig ud i - 'hvad nu, hvis de ikke hæver op?'.

Men det er faktisk utroligt nemt - og det udvalg man kan købe i supermarkedet er desværre ofte nogle sørgelige, tørre og usammenhængende udgaver.

Herunder får du min nemme opskrift på at få lækre, luftige pitabrød hver gang. Det kræver ikke særlig meget arbejde, passer sig selv det meste af tiden og så smager de fantastisk!

Lækre, luftige brød perfekte til fyld direkte fra ovnen.

ANNONCE

Nemme pitabrød

Luftige og lækre!

8 portioner 25 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3½ dl vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • 20 gram gær
  • 400 gram hvedemel
  • 50 gram fuldkornshvedemel
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt olivenolien.
  2. Hæld halvdelen af hvedemelet i sammen med fuldkornshvedemelet og lad det ælte sammen - tilsæt nu salten.
  3. Tilsæt den resterende mel og kør på røremaskine, indtil du har en lind og smidig dej - det tager ca. 10-12 minutter.
  4. Lad dejen hæve i skålen i ca. 1 time ved stuetemperatur.
  5. Forvarm ovnen til 250 grader - bruger du bagestål, så husk at varme ovnen op 30 minutter før bagningen.
  6. Fordel dejen i 6-8 lige store portioner alt efter ønsket størrelse - tag hver dejklump og 'træk' siderne af dejen ind mod midten, indtil du får spændt dejen op til en rund dejklump. Det kan bedst forklares ved at sammenligne med en fastelavnsbolle-dej - her skal man folde en firkant til en bold ved at folde enderne ind på midten for at samle på fyldet og danne en spændt bold med foldningerne nedad.
  7. Læg dejkuglerne med foldningen ned mod bordet - lad dem hæve i ca. 10 minutter.
  8. Pres kuglerne flade og rul dem ud til tynde cirkler - de skal ca. være mellem 0,5-1 cm tykke for at hæve ordentligt op.Bag dem 3-4 af gangen i ca. 6-7 minutter, indtil kanterne begynder at tage farve og dejen popper op.
Del

Seneste nyt