Mandekogebogen

Nemt franskbrød

Klar på under to timer!

Mangler du lige en hurtig, lækker opskrift på et franskbrød til hverdagen?

Vi snakker luftig krumme, blødt brød, godt med gluten og en sprød skorpe - og så er den endda klar på under to timer!

Det koster en omgang tandsmør - se opskriften herunder:

ANNONCE

Nemt franskbrød

luftigt og glutenholdigt!

8 portioner 42 minutter
Forberedelse: 12 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 gram hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 20 gram gær
  • ½ tsk salt
  • 30 gram smør, stuetempereret

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær og salt i mælken.
  2. Tilsæt hvedemelet og ælt det på en køkkenmaskine i ca. 3-4 minutter.
  3. Tilsæt nu smørret i små stykker, som æltes ud i dejen og gør den lind og blank.
  4. Ælt nu videre på middelhastighed - samlet ca. 10-12 minutter, eller indtil dejen slipper siderne af skålen og hænger godt sammen.
  5. Drys lidt mel på bordet og skrab dejen ud. Smør en bageform med lidt smør.
  6. Drys lidt mel på fingrene og fold siderne ind på dejen, så du får en aflang dej, som du lægger ned i formen.
  7. Lad den hæve i 1 time.
  8. Forvarm ovnen til 200 grader. Drys eventuelt lidt birkes på toppen og lav et snit med en skarp kniv langs midten. Bag den i 30 minutter. Lad den køle lidt af inden udskæring.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt