Mandekogebogen

Nøddemuffins

Knasende lækre muffins!

Opskrifter på muffins findes i tusindvis, men hvis man gerne vil køre det simpelt og lækkert, så skal man egentlig bare tilføje nødder!

Herunder får du en lækker, velsmagende udgave af muffins, hvor nødderne både giver et sidste knæk og en solid smag:

ANNONCE

Nøddemuffins

sprøde og lækre!

16 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 50 gram smør
  • 2 stk æg
  • 2 dl sukker
  • 1 stk appelsin, økologisk
  • 180 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 50 gram valnødder
  • 3 spsk. rørsukker
  • 1 tsk kanel

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en gryde. Lad det køle ned til fingervarmt.
  2. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en skål. Bland den afkølede smør i sammen med hvedemel, bagepulver og mælk.
  3. Hæld dejen i muffins-forme. Sæt dem i ovnen på 200 grader og bag dem i 10-15 minutter.
  4. Lige inden de er kommet i ovnen smelter du rørsukker på en pande og tilsætter kanel og valnødder. Lad dem karamellisere.
  5. Når der er 5 minutter tilbage af bagetiden hældes dem varme nøddeblanding på de enkelte muffins og bages færdige.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt