Mandekogebogen

Ølandshvedebrød

Saftig krumme og sprød skorpe.

Et ølandsbrød er en fantastisk simpel og lækker form for bagværk, hvor man bruger en kombination af hvedemel og ølandshvedemel til at få et lækkert, luftigt landbrød med en sprød skorpe.

Brødet er perfekt til tandsmør, tapas, morgenbordet, sandwich og meget mere - ølandshvedemelet giver brødet ved den rigtige æltning en sej og saftig krumme, som holder sig frisk og lækker i lang tid.

Ølandshvedemel er en gammel kortsort fra det nordiske kornkammer, som har en meget karakteristisk smag af mørke undertoner og sødme. 

Den giver et spark på smagen og giver en lidt mere mørk farve og en utrolig lækker og sprød skorpe. 

Herunder får du en nem og lækker opskrift på et ølandsbrød, der kan laves på under 2 timer - du kan vinde meget smag ved at eksperimentere med surdej (som jeg også er i gang med at udvikle opskrifter på nu!), men hvis du har 'travlt' og gerne vil have et sprødt og saftigt brød med lufthuller? Så er dette en næsten idiot-sikker opskrift på det perfekte ølandsbrød.

Du kan både bruge almindelig og fuldkorn på ølandshvedemelet. Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Ølandshvedebrød
Udskriv opskriften

Ølandshvedebrød

Sprødt og saftigt!

6 portioner 45 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 120 gram ølandshvedemel
  • 4 dl vand
  • 20 gram gær
  • 1 tsk fint salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt begge meltyper efterfulgt af salt - ælt det på en røremaskine i ca. 10-15 minutter, indtil dejen slipper skålen helt og du kan trække godt i dejen og næsten gøre den gennemsigtig, inden den brister.
  2. Form dejen til en bold og lad den hæve på et meldrysset bord i 1 time under viskestykke.
  3. Forvarm ovnen på 240 grader. Når ovnen er varm, griber du fat i siderne på den hævede dej og samler dem på midten forsigtigt - på den måde 'spænder' du dejen op og lægger den med samlingen nedad. Læg et hurtigt snit i dejen og sæt den i ovnen - alt efter 'temperament' på din ovn skal den bages i 28-30 minutter, indtil den har fået en god, mørk og sprød skorpe. Lad den hvile i 10 minutter, inden du skærer den ud.
Del

Seneste nyt

Annonce