Bagværk

Ølandshvedebrød

Saftig krumme og sprød skorpe.

Ølandshvedebrød
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 23. juni 2021

Et ølandsbrød er en fantastisk simpel og lækker form for bagværk, hvor man bruger en kombination af hvedemel og ølandshvedemel til at få et lækkert, luftigt landbrød med en sprød skorpe.

Brødet er perfekt til tandsmør, tapas, morgenbordet, sandwich og meget mere – ølandshvedemelet giver brødet ved den rigtige æltning en sej og saftig krumme, som holder sig frisk og lækker i lang tid.

Ølandshvedemel er en gammel kortsort fra det nordiske kornkammer, som har en meget karakteristisk smag af mørke undertoner og sødme. 

Den giver et spark på smagen og giver en lidt mere mørk farve og en utrolig lækker og sprød skorpe. 

Herunder får du en nem og lækker opskrift på et ølandsbrød, der kan laves på under 2 timer – du kan vinde meget smag ved at eksperimentere med surdej (som jeg også er i gang med at udvikle opskrifter på nu!), men hvis du har 'travlt' og gerne vil have et sprødt og saftigt brød med lufthuller? Så er dette en næsten idiot-sikker opskrift på det perfekte ølandsbrød.

Du kan både bruge almindelig og fuldkorn på ølandshvedemelet. Fang opskriften herunder:

2129947 scaled

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 30 min
Antal 6 pers.

Ingredienser

Hvedemel 300 gram
Ølandshvedemel 120 gram
Vand 4 dl
Gær 20 gram
Fint salt 1 tsk

Fremgangsmåde