Bagværk

Olivenbrød

Rustikt landbrød med oliven.

Olivenbrød
Olivenbrød
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 18. februar 2021

Olivenbrød er en lækker og nem opskrift på et rustikt landbrød med masser af smag. 

Man får en sprød, mørk skorpe og en luftig, sej krumme, som bliver opgraderet med et par salte, bitre og lækre oliven. 

Man mener, at selve konceptet med et olivenbrød stammer fra Middehavet – mere specifikt i Italien og Grækenland. 

Det er den perfekte opskrift til tapas, en god suppe eller som tilbehør til en sommersalat. 

Sådan et brød her og en skålfuld solmodne danske tomater med et skvæt olivenolie og friskrevet hvidløg?

Føj, det er godt.

Hvis du er vild med oliven, så er det bestemt ikke her, at du skal gå ned på kvalitet – du kan købe lækre Kalamata-oliven uden sten i flere supermarkeder, og de giver et ekstra spark på smagen.

Du kan selvfølgelig godt nøjes med eksempelvis sorte oliven, grønne oliven og endda oliven med fyld – det er helt op til dig. 

Min opskrift er meget simpel og går som mange af mine andre brød-opskrifter fra dej til brød på under 2 timer. 

De 2 vigtigste punkter er blot:

– Ælt længe nok til, at dejen slipper skålen helt

– Undgå at 'sprække' eller revne dejen, når den formes

 

2127917 scaled

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 15 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 35 min
Antal 6 pers.

Ingredienser

Hvedemel 480 gram
Vand 3.50 dl
Olivenolie 2 spsk.
Salt 1 tsk
Gær 20 gram
Kalamata-oliven, udstenede 100 gram

Fremgangsmåde