Mandekogebogen

One Pot Pasta

Let og velsmagende hverdagsret

One Pot Pasta er en af den slags hverdagsretter, der er blevet ekstremt populær efter TikTok og Instagram Stories er eksploderet med korte og lette madlavningsvideoer - og det er let at forstå: Det ser nemlig hammer lækkert ud, og er så let at alle kan være med. 

Det bedste ved det hele, er at one pot pasta ud over at tage sig godt ud, rent faktisk også er både velsmagende og lækkert - og altså er en rigtig god hverdagsmad. 

Med one pot pasta skal den uerfarne kok ikke bekymre sig om at time tilsætningen af en masse forskellige ingredienser - man tilføjer simpelthen alt på samme tid, og sætter kog under gryden. 

I denne opskrift bruger vi den helt klassiske spaghetti, men det står frit for at bruge hvad man har lyst til: Penne, tagliatelle, sløjfer eller ABC-spaghetti, hvis man lyster - det eneste vigtige her, er at du bruger tørret pasta, da en friskpasta ikke harmonerer så godt med den samlede kogetid på de øvrige ingredienser. 

One Pot Pasta kan varieres på et væld af måder - vi ynder at bruge en form for krydret kød som chorizo eller salsiccia-pølser, der også giver lidt ekstra tyngde til smagen. Man kan også sagtens køre retten som vegetar-løsning, hvor man sørger for at benytte grøntsagsbullion, og eventuelt erstatter chorizo-pølsen med revet gulerod eller squash. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

One Pot Pasta

Fantastisk lækker og let pastaret fuld af smag

5 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 800 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram pasta eller spaghetti
  • 1 stk salatløg (el. rødløg)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 stk hakkede tomater, dåse
  • 10 stk cherrytomater
  • 50 gram chorizo-pølse
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk chiliflager, kan undlades
  • 2 spsk. olivenolie
  • 5 dl bouillon (kylling eller grøntsags)

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløgsfed fint, halver cherrytomater, skær chorizopølsen i små tern.
  2. Tilføj alle ingredienser til en stor gryde med låg, og tænd på mellemhøj varme - retten skal tilberedes i 15 minutter, hvorefter pastaen bør være god 'al dente', rør godt rundt i gryden et par gange under tilberedningen.
  3. Server med ciabattabrød og lidt friskrevet parmesan-ost
Del

Seneste nyt

Annonce