Aftensmad
Ovnbagt hasselback butternut squash
Butternut a la hassalback i ovnen.
Hasselback er sådan et rigtig 80'er-koncept, hvor man lige slår to fluer med et smæk – man forkorter stegetid på kartofler og giver dem mere sprødhed og smag.
Og nej – lige for at slå det fast med syv tommer søm.
Det hedder ikke: Hasselbagte kartofler eller Hasselbach-kartofler.
Det hedder Hasselback-kartofler.
Det er ifølge mad-historiebøgerne blevet opfundet i 1953 af kokkelærlingen Leif Ellison på hans restaurant i Djurgården, Stockholm.
Selve teknikken er dog med tiden blevet udvidet fra at være en opskrift på en kartoffel til at kunne bruges til andre ting – vi snakker alt fra græskar, sød kartoffel og æble.
Jeg har kastet mig over græskar/squash-afdelingen med opskrift på hasselback butternut squash.
Det giver en sødmefuld dybde, mere konsistens og ikke mindst muligheden for at tilføje mere krydderier og saftighed ned i alle de fine skårne lameller i græskarret.
Med denne opskrift får du en nem måde at ovnbage et græskar på, som både er hurtigt og enkelt – og perfekt som tilbehør til kødretter eller som vegetarisk hovedret.
Ved at bage i ovn formår man at få mere sødme frem og en cremethed – og med hasselback-teknikken bliver den ekstra lækker og crispy i enden!
Det er en nem opskrift, som egentlig kan krydres med de krydderier, du kan lide – men butternut går rigtig godt sammen med spidskommen og koriander.
Jeg har valgt at skrælle min butternut squash, da man på den måde får en mere reel hasselback-oplevelse uden at skulle bøvle med skrællen – men du kan også vælge at bage dem med skræl på og så blot lægge dine hasselback-snit i skærefladen.
Fang opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Butternut squash
1 stk
Olivenolie
2 spsk.
Spidskommen, stødt
2 tsk
Koriander, stødt
2 tsk
Salt
2 tsk
Læs også: