Aftensmad

Ovnbagt hasselback butternut squash

Butternut a la hassalback i ovnen.

Ovnbagt hasselback butternut squash
Butternut squash i ovn
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 11. februar 2021

Hasselback er sådan et rigtig 80'er-koncept, hvor man lige slår to fluer med et smæk – man forkorter stegetid på kartofler og giver dem mere sprødhed og smag.

Og nej – lige for at slå det fast med syv tommer søm.

Det hedder ikke: Hasselbagte kartofler eller Hasselbach-kartofler.

Det hedder Hasselback-kartofler.

Det er ifølge mad-historiebøgerne blevet opfundet i 1953 af kokkelærlingen Leif Ellison på hans restaurant i Djurgården, Stockholm.

Selve teknikken er dog med tiden blevet udvidet fra at være en opskrift på en kartoffel til at kunne bruges til andre ting – vi snakker alt fra græskar, sød kartoffel og æble.

Jeg har kastet mig over græskar/squash-afdelingen med opskrift på hasselback butternut squash.

Det giver en sødmefuld dybde, mere konsistens og ikke mindst muligheden for at tilføje mere krydderier og saftighed ned i alle de fine skårne lameller i græskarret.

Med denne opskrift får du en nem måde at ovnbage et græskar på, som både er hurtigt og enkelt – og perfekt som tilbehør til kødretter eller som vegetarisk hovedret. 

Ved at bage i ovn formår man at få mere sødme frem og en cremethed – og med hasselback-teknikken bliver den ekstra lækker og crispy i enden!

Det er en nem opskrift, som egentlig kan krydres med de krydderier, du kan lide – men butternut går rigtig godt sammen med spidskommen og koriander.

Jeg har valgt at skrælle min butternut squash, da man på den måde får en mere reel hasselback-oplevelse uden at skulle bøvle med skrællen – men du kan også vælge at bage dem med skræl på og så blot lægge dine hasselback-snit i skærefladen. 

Fang opskriften herunder:

 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 45 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Butternut squash 1 stk
Olivenolie 2 spsk.
Spidskommen, stødt 2 tsk
Koriander, stødt 2 tsk
Salt 2 tsk

Fremgangsmåde