Mandekogebogen

Ovnstegte forårsruller med mangosalat

Sprøde ruller med krydret fyld!

Opskrift

Opskrift til forårsruller

½ spidskålshoved

1 gulerod, revet

2 spsk. revet ingefær

1/2 rød chili

1 spsk. sesamfrø

500 g svinefars (eller 500 g hakket svin og kalv)

1 spsk. olivenolie

1 løg

2 fed hvidløg, revet

½ tsk. salt

½ dl soya

2 spsk. honning eller sirup

1 håndfuld bønnespirer

filodej eller wonton-dej

ANNONCE

Fremgangsmåde:

Svits løg og svinekød til farsen tager farve. Tilsæt de resterende ingredienser, på nær bønnespirerne - Læg eventuelt lidt af spidskålen til side, hvis du ønsker noget med lidt mere struktur. Lad det hele simre sammen i 5-10 minutter. Tilsæt resten af spidskålen, hvis du har gemt det, og lad det få et par minutter på panden. Lad fyldet køle af og vend herefter bønnespirerne i.

Fordel fyldet på midten af en firkant af dejen (2 lag, hvis det er filodej). Fold ét af hjørnerne op til dens modsatte hjørne, så det former en aflang trekant. Fold herefter siderne ind på trekanten, så det kommer til at ligne en åben, overfyldt konvolut. Rul herefter forårsrullen sammen op til det sidste hjørne. Brug eventuelt lidt mel blandet i mælk som 'klister'.

Pensl dem med smeltet smør og bag dem i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.

Mangosalat:

Skær 1 mango og 2 tomater i små firkanter og vend dem i friskhakket koriander og 1/2 rød chili. Voila!

ANNONCE

Ovnstegte forårsruller med mangosalat

Spicy og sprødt!

4 portioner 35 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • ½ stk spidskålshoved
  • 1 stk gulerod
  • 2 spsk. ingefær, revet
  • ½ stk rød chili
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 500 gram svinefars
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk salt
  • ½ dl soyasauce
  • 2 spsk. honning
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 1 plade filodej/wonton-dej

Fremgangsmåde

  1. Svits løg og svinekød til farsen tager farve. Tilsæt de resterende ingredienser, på nær bønnespirerne - Læg eventuelt lidt af spidskålen til side, hvis du ønsker noget med lidt mere struktur.
  2. Lad det hele simre sammen i 5-10 minutter. Tilsæt resten af spidskålen, hvis du har gemt det, og lad det få et par minutter på panden. Lad fyldet køle af og vend herefter bønnespirerne i.
  3. Fordel fyldet på midten af en firkant af dejen (2 lag, hvis det er filodej). Fold ét af hjørnerne op til dens modsatte hjørne, så det former en aflang trekant. Fold herefter siderne ind på trekanten, så det kommer til at ligne en åben, overfyldt konvolut. Rul herefter forårsrullen sammen op til det sidste hjørne. Brug eventuelt lidt mel blandet i mælk som 'klister'.
  4. Pensl dem med smeltet smør og bag dem i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.
  5. Mangosalat: Skær 1 mango og 2 tomater i små firkanter og vend dem i friskhakket koriander og 1/2 rød chili. Voila!
Del

Seneste nyt