Mandekogebogen

Ovnstegte kyllingelår

Stegt kylling i ovn.

Ovnstegte kyllingelår er en nem, hurtig og lækker opskrift på hverdagsmad, som man hurtigt kan bikse sammen.

Specielt underlår, som er en handy lille hapser, som man kan holde i holden og spise.

Og tricket til at stege kyllinge-underlår i ovn er meget simpel - høj varme og ca. 45 minutter. 

Generelt regner man med stegetid på kyllingelår er ca. 45 minutter, alt efter størrelsen på kylling.

Underlår: 45 minutter.

Kyllingelår med overlår: ca. 50 minutter. 

Det er også en god idé at smide lidt smagsgivere med og udnytte ovnvarmen - eksempelvis løg og hvidløg, som bliver bløde, lækre snacks, som man kan spise på samme tid med, at kyllingen er tilberedt færdig.

Herunder får du en simpel og opskrift på kylling i ovn - med stegetid og det hele.

Du kan selv tilføje yderligere krydderier og smagsgivere - en god ting er også timian eller måske lidt estragon, som pifter kyllingen op.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Ovnstegte kyllingelår - Kyllingelår i ovn

Sprødt og saftigt!

2 portioner 50 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 8 stk kyllingelår (underlår)
  • 2 stk rødløg
  • 6 fed hvidløg
  • 2 tsk røget paprika
  • 2 tsk salt + peber
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Smør kyllingelårene grundigt ind i olivenolien og drys med røget paprika, salt og peber.
  2. Læg dem i et ovnfast fad sammen med hele løg og hvidløg - stil det i en forvarmet ovn på 200 grader. Bag dem i ca. 45 minutter, indtil kødet er tilberedt og løgene er blevet møre og søde.
Del

Seneste nyt

Annonce