Mandekogebogen

Pad Thai

Thailandsk streetfood, når det er bedst - Pad Thai!

Udskriv opskriften

Pad Thai

Thailandsk streetfood!

2 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 1400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 spsk. hvedemel
  • 1½ spsk. tamarind-paste, kan undlades
  • 1½ dl panko-rasp
  • ½ dl peanuts/jordnødder
  • 1½ spsk. fishsauce
  • 2 tsk ingefær, revet
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 dl bønnespirer
  • 350 gram kyllingebryst
  • 3 stk æg
  • 1½ stk lime, økologisk
  • 1 håndfuld koriander, frisk
  • 200 gram risnudler eller ægnudler
  • ½ stk rød chili
  • 2 stk forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk løg

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge dine nudler efter anvisningen - ægnudler skal ofte bare hældes over med varmt vand og trække lidt, mens risnudler skal have lidt længere. I begge tilfælde kan de anbefales at koge det i bouillon for mere smag. Dryp dem herefter af og hav dem klar til senere.
  2. Skær kyllingebryst ud i smalle strimler, vend dem i 1 spsk. hvedemel blandet op med 0,5 tsk. salt - sammenpisk herefter 1 æg i en skål og put panko-raspen i en anden skål. Dyp nu kyllingestrimlerne i ægget en efter en og vend herefter i pankoen. Melet gør, at ægget sidder bedre fast og dermed giver en bedre paneringsoverflade. Stil dem klar til senere.
  3. Bland ingredienserne sammen til saucen, så den er klar - bland fishsauce, soya, brun farin og ingefær sammen med saften fra ca. 1 hel lime. Tilsæt også tamarind-paste, hvis du har - det giver lige den ekstra autentiske smag og kan fås i specialforretninger. Lad det stå i en kop til senere.
  4. Fintsnit chili, hvidløg og løg. Varm en stor wok op med lidt olivenolie til høj varme, og varm også en pande op ved siden af ved middelhøj varme - på panden steger du kyllingestykkerne gyldne og sprøde på alle sider i 4-5 minutter.
  5. Svits løg, hvidløg og chili i wokken - når de er blevet let stegte, skubbes de til side og 2 æg klækkes ned i wokken. Når de er blevet til let røræg, vendes de sammen med resten af indholdet i wokken.
  6. Hæld nudlerne i wokken sammen saucen og sørg for, at det hele blandes godt sammen. Snit forårløgene i skiver og bland dem i wokken sammen med bønnespirer i 2-3 minutter.
  7. Servér rygende varmt i en skål med limebåde, frisk koriander og ristede peanuts på toppen.
Del

Seneste nyt