Pad Thai
Thailandsk streetfood, når det er bedst - Pad Thai!
Pad Thai
Thailandsk streetfood!
2 portioner
25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 1400 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 1 spsk. hvedemel
- 1½ spsk. tamarind-paste, kan undlades
- 1½ dl panko-rasp
- ½ dl peanuts/jordnødder
- 1½ spsk. fishsauce
- 2 tsk ingefær, revet
- 2 spsk. soyasauce
- 2 spsk. brun farin
- 1 dl bønnespirer
- 350 gram kyllingebryst
- 3 stk æg
- 1½ stk lime, økologisk
- 1 håndfuld koriander, frisk
- 200 gram risnudler eller ægnudler
- ½ stk rød chili
- 2 stk forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk løg
Fremgangsmåde
- Start med at koge dine nudler efter anvisningen - ægnudler skal ofte bare hældes over med varmt vand og trække lidt, mens risnudler skal have lidt længere. I begge tilfælde kan de anbefales at koge det i bouillon for mere smag. Dryp dem herefter af og hav dem klar til senere.
- Skær kyllingebryst ud i smalle strimler, vend dem i 1 spsk. hvedemel blandet op med 0,5 tsk. salt - sammenpisk herefter 1 æg i en skål og put panko-raspen i en anden skål. Dyp nu kyllingestrimlerne i ægget en efter en og vend herefter i pankoen. Melet gør, at ægget sidder bedre fast og dermed giver en bedre paneringsoverflade. Stil dem klar til senere.
- Bland ingredienserne sammen til saucen, så den er klar - bland fishsauce, soya, brun farin og ingefær sammen med saften fra ca. 1 hel lime. Tilsæt også tamarind-paste, hvis du har - det giver lige den ekstra autentiske smag og kan fås i specialforretninger. Lad det stå i en kop til senere.
- Fintsnit chili, hvidløg og løg. Varm en stor wok op med lidt olivenolie til høj varme, og varm også en pande op ved siden af ved middelhøj varme - på panden steger du kyllingestykkerne gyldne og sprøde på alle sider i 4-5 minutter.
- Svits løg, hvidløg og chili i wokken - når de er blevet let stegte, skubbes de til side og 2 æg klækkes ned i wokken. Når de er blevet til let røræg, vendes de sammen med resten af indholdet i wokken.
- Hæld nudlerne i wokken sammen saucen og sørg for, at det hele blandes godt sammen. Snit forårløgene i skiver og bland dem i wokken sammen med bønnespirer i 2-3 minutter.
- Servér rygende varmt i en skål med limebåde, frisk koriander og ristede peanuts på toppen.