Panang Curry: Thailansk karryret med kokosmælk
En evig klassiker!
Curry-retter er en evig klassiker i det asiatiske køkken - og mens man ofte leder tankerne hen til karry, når vi ser ordet 'Curry', så er det i denne del af det gastronomiske univers ikke med karrypulver involveret.
Det er simple, lækre asiatiske retter, som fås i forskellige farver og varianter - de mest klassiske er grøn, gul og rød curry.
Hertil kan man nå rigtig langt med smagen ved at købe færdiglavede Curry pastes i de lokale, asiatiske markeder - en blanding, der rummer stort set alle de elementer, du skal bruge til at bringe til gryderet til live!
Og en ægte klassiker fra det thailandske køkken er Panang Curry - en simpel, varmende og cremet ret med masser af velsmag.
Du kan gøre det nemt og fange en færdiglavet 'Panang Paste' i dit lokale asiatiske supermarked - men denne opskrift laver den fra bunden.
Det kræver egentlig ikke så mange ingredienser, som man kunne frygte - og så er min opskrift lidt mere hverdagsvenlig.
Fang min opskrift på den klassiske thailandske Panang Curry herunder:
Panang Curry: Thailandsk klassiker med kylling
Nem og krydret!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 250 gram kyllingebryst
- 1 stk kokosmælk, dåse
- 2 stk peberfrugt (rød og gul)
- 1 stk løg
- 4 stk forårsløg
Panang-paste
- 2 spsk. peanutbutter
- 2 tsk fishsauce
- 1½ tsk honning, el. sirup
- 1½ tsk spidskommen, stødt
- 1½ tsk koriander, stødt
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stk citrongræs
- 1 stk lime, økologisk
- 3 fed hvidløg
- 1 stk rød chili
- 10 gram ingefær
- 1 stk løg
Fremgangsmåde
- Start med at lave din Panang-paste. Bank dit citrongræs 'mørt' med bagsiden af din kniv og snit det så fint som muligt. Smid det i en blender eller foodprocessor sammen med grofthakket løg, hvidløg, revet ingefær og hakket chili. Blend det sammen med 1 tsk. revet limeskal, 1 spsk. limesaft, honning, olivenolie og peanutbutter. Tilsæt til sidst spidskommen og koriander samt fishsauce og blend til en puré. Har du god tid, så lad den gerne trække i køleskabet et par timer.
- Skær forårsløg, peberfrugt og det sidste løg i mundrette bider og hav det klar til senere - skær også kyllingen i tern.
- Varm olie op i en tykbundet gryde og svits din panang-paste i nogle minutter, indtil den bliver lidt indkogt og dufter aromatisk. Læg kyllingen i og brun af sammen med pasten. Tilsæt kokosmælken og grøntsagerne samt salt og rør det rundt - skru ned for varmen og lad det simre uden låg i 12-15 minutter, indtil det er mørt og cremet. Smag til undervejs og juster med limesaft og salt. Serveres på nykogte hvide ris.