Mandekogebogen

Panang Curry: Thailansk karryret med kokosmælk

En evig klassiker!

Curry-retter er en evig klassiker i det asiatiske køkken - og mens man ofte leder tankerne hen til karry, når vi ser ordet 'Curry', så er det i denne del af det gastronomiske univers ikke med karrypulver involveret.

Det er simple, lækre asiatiske retter, som fås i forskellige farver og varianter - de mest klassiske er grøn, gul og rød curry.

Hertil kan man nå rigtig langt med smagen ved at købe færdiglavede Curry pastes i de lokale, asiatiske markeder - en blanding, der rummer stort set alle de elementer, du skal bruge til at bringe til gryderet til live!

Og en ægte klassiker fra det thailandske køkken er Panang Curry - en simpel, varmende og cremet ret med masser af velsmag.

Du kan gøre det nemt og fange en færdiglavet 'Panang Paste' i dit lokale asiatiske supermarked - men denne opskrift laver den fra bunden.

Det kræver egentlig ikke så mange ingredienser, som man kunne frygte - og så er min opskrift lidt mere hverdagsvenlig.

Fang min opskrift på den klassiske thailandske Panang Curry herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Panang Curry: Thailandsk klassiker med kylling

Nem og krydret!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

Fyld
  • 250 gram kyllingebryst
  • 1 stk kokosmælk, dåse
  • 2 stk peberfrugt (rød og gul)
  • 1 stk løg
  • 4 stk forårsløg

Panang-paste
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 tsk fishsauce
  • 1½ tsk honning, el. sirup
  • 1½ tsk spidskommen, stødt
  • 1½ tsk koriander, stødt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stk citrongræs
  • 1 stk lime, økologisk
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk rød chili
  • 10 gram ingefær
  • 1 stk løg

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave din Panang-paste. Bank dit citrongræs 'mørt' med bagsiden af din kniv og snit det så fint som muligt. Smid det i en blender eller foodprocessor sammen med grofthakket løg, hvidløg, revet ingefær og hakket chili. Blend det sammen med 1 tsk. revet limeskal, 1 spsk. limesaft, honning, olivenolie og peanutbutter. Tilsæt til sidst spidskommen og koriander samt fishsauce og blend til en puré. Har du god tid, så lad den gerne trække i køleskabet et par timer.
  2. Skær forårsløg, peberfrugt og det sidste løg i mundrette bider og hav det klar til senere - skær også kyllingen i tern.
  3. Varm olie op i en tykbundet gryde og svits din panang-paste i nogle minutter, indtil den bliver lidt indkogt og dufter aromatisk. Læg kyllingen i og brun af sammen med pasten. Tilsæt kokosmælken og grøntsagerne samt salt og rør det rundt - skru ned for varmen og lad det simre uden låg i 12-15 minutter, indtil det er mørt og cremet. Smag til undervejs og juster med limesaft og salt. Serveres på nykogte hvide ris.
Del

Seneste nyt

Annonce