Curry-retter er en evig klassiker i det asiatiske køkken – og mens man ofte leder tankerne hen til karry, når vi ser ordet 'Curry', så er det i denne del af det gastronomiske univers ikke med karrypulver involveret.
Det er simple, lækre asiatiske retter, som fås i forskellige farver og varianter – de mest klassiske er grøn, gul og rød curry.
Hertil kan man nå rigtig langt med smagen ved at købe færdiglavede Curry pastes i de lokale, asiatiske markeder – en blanding, der rummer stort set alle de elementer, du skal bruge til at bringe til gryderet til live!
Og en ægte klassiker fra det thailandske køkken er Panang Curry – en simpel, varmende og cremet ret med masser af velsmag.
Du kan gøre det nemt og fange en færdiglavet 'Panang Paste' i dit lokale asiatiske supermarked – men denne opskrift laver den fra bunden.
Det kræver egentlig ikke så mange ingredienser, som man kunne frygte – og så er min opskrift lidt mere hverdagsvenlig.
Fang min opskrift på den klassiske thailandske Panang Curry herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kyllingebryst
250 gram
Løg
1 stk
Ingefær
10 gram
Rød chili
1 stk
Hvidløg
3 fed
Lime, økologisk
1 stk
Citrongræs
1 stk
Olivenolie
1 spsk.
Peanutbutter
2 spsk.
Koriander, stødt
1.50 tsk
Spidskommen, stødt
1.50 tsk
Honning, el. sirup
1.50 tsk
Fishsauce
2 tsk
Forårsløg
4 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt (rød og gul)
2 stk
Kokosmælk, dåse
1 stk
Læs også: