Aftensmad

Panang Curry: Thailansk karryret med kokosmælk

En evig klassiker!

Panang Curry: Thailansk karryret med kokosmælk
Panang Curry
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 28. marts 2022

Curry-retter er en evig klassiker i det asiatiske køkken – og mens man ofte leder tankerne hen til karry, når vi ser ordet 'Curry', så er det i denne del af det gastronomiske univers ikke med karrypulver involveret.

Det er simple, lækre asiatiske retter, som fås i forskellige farver og varianter – de mest klassiske er grøn, gul og rød curry.

Hertil kan man nå rigtig langt med smagen ved at købe færdiglavede Curry pastes i de lokale, asiatiske markeder – en blanding, der rummer stort set alle de elementer, du skal bruge til at bringe til gryderet til live!

Og en ægte klassiker fra det thailandske køkken er Panang Curry – en simpel, varmende og cremet ret med masser af velsmag.

Du kan gøre det nemt og fange en færdiglavet 'Panang Paste' i dit lokale asiatiske supermarked – men denne opskrift laver den fra bunden.

Det kræver egentlig ikke så mange ingredienser, som man kunne frygte – og så er min opskrift lidt mere hverdagsvenlig.

Fang min opskrift på den klassiske thailandske Panang Curry herunder:

 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Kyllingebryst 250 gram
Løg 1 stk
Ingefær 10 gram
Rød chili 1 stk
Hvidløg 3 fed
Lime, økologisk 1 stk
Citrongræs 1 stk
Olivenolie 1 spsk.
Peanutbutter 2 spsk.
Koriander, stødt 1.50 tsk
Spidskommen, stødt 1.50 tsk
Honning, el. sirup 1.50 tsk
Fishsauce 2 tsk
Forårsløg 4 stk
Løg 1 stk
Peberfrugt (rød og gul) 2 stk
Kokosmælk, dåse 1 stk

Fremgangsmåde