Papadums
Knasende sprøde og let spicy.
Hvis du går og mangler en lille opskrift på et lækkert, sprødt brød, som du kan bruge til dine krydrede retter og lækre dips, så er de indiske papadums et sikkert hit.
Lavet på kikærtemel og utroligt nemme at eksekvere - du kan endda lave din egen kikærtemel, hvis du ikke har mulighed for at finde det i supermarkederne. Det kræver blot tålmodighed, en heftig foodprocessor eller blender og et par deciliter tørrede kikærter.
Du kan også bruge røde og almindelige linser til denne dej - eller linsemel, selvfølgelig.
Herunder får du en nem og lækker opskrift på knasende sprøde papadums med et lille spicy twist. Istedet for at putte cayennepeber på toppen efter fritering, har jeg puttet det i dejen, så de får en dejlig stærk eftersmag.
Papadums
Sprøde og lækre!
10 portioner
6 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 minut
Ca. 300 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 minut
Ingredienser
- 4 dl kikærtemel
- 1 tsk cayennepeber
- 1 tsk fint salt
- 1 tsk spidskommen, stødt
- 1 dl vand
- 4 dl olie, til stegning
Fremgangsmåde
- Bland alle krydderierne sammen med melet og hæld lidt vand i lidt efter lidt.
- Konsistensen er meget vigtig. Den skal lige hænge sammen, og må ikke være smuldrende - men må samtidig heller ikke være klistret.
- Mærk dig frem. Ælt den godt i hænderne og tilsæt løbende vand, indtil dejen hænger fint sammen.
- Rul dejen ud til en til pølse med en diameter på ca. 4 centimeter. Skær nu skiver af pølsen, så du får 10-12 skiver. Færre eller flere, alt efter ønsket antal og størrelse.
- Læg en skive mellem to stykker bagepapir og rul den så tyndt ud som muligt - gerne lidt transparent. Bagepapirets overflade gør det muligt at dejen slipper let uden at gå i stykker.
- Varm en pande op på middelhøj varme med olie - jeg brugte solsikkeolie, men rapsolie og vindruekerneolie fungerer også fint - lad det blive godt varmt.
- Læg forsigtigt en udrullet skive ned i olien og lad den stege i ca. 20-30 sekunder på hver side, eller til den begynder at få en gyldenbrun farve og popper godt op.
- Læg de friterede skiver på fedtsugende papir og server dem til en lækker krydret ret!