Aftensmad

Papayasalat

Frisk, sprød og velsmagende salat!

Papayasalat
Papayasalat
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 16. juni 2023

Papayasalat er en frisk og sprød salat lavet af umoden papayafrugt, der skæres i tynde strimler eller rives.

Den er en populær ret i mange asiatiske lande, især Thailand, hvor den kaldes "Som Tam" eller "Som Tum".

Papayafrugten, som salaten er baseret på, kommer oprindeligt fra Mellemamerika og Mexico, men den er blevet introduceret i mange andre dele af verden, herunder Asien og Afrika.

Frugten er mild og har en sød smag, når den er moden, men i papayasalat bruger man umoden papaya, der har en fastere konsistens og en mere neutralt smag.

For at lave papayasalat kombineres de umodne papayastrimler typisk med andre ingredienser som hakkede tomater, grønne bønner, chili, hvidløg, limejuice, fiskesauce og sukker.

Det hele blandes sammen i en morter eller skål og stødes eller blandes forsigtigt for at kombinere smagene.

Papayasalat serveres ofte som en forret eller som en del af et større måltid. Den har en kombination af sødme, syrlighed, krydret varme og friskhed, hvilket gør den til en populær ret for dem, der nyder smagen af ??asiatisk køkken.

Fang en nem opskrift på papayasalat herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 5 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Umoden papaya 1 stk
Cherrytomater 6 stk
Grønne bønner, kan undlades 2 håndfuld
Rød chili 1.50 stk
Hvidløg 2 fed
Lime, økologisk 1 stk
Fishsauce 2 tsk
Tørrede rejer (kan undlades, men findes i asiatiske supermarkeder) 1 spsk.
Ristede peanuts 3 spsk.

Fremgangsmåde