Mandekogebogen

Paprikash

Nem ungarsk gryderet med kylling og paprika.

Paprikash eller chicken paprikash er en ungarsk opskrift og klassisk ret med kylling og paprika.

Det er en nem og lækker hverdagsret med stor velsmag og så tager den ingen tid at lave.

Hvor man ofte tænker på Gullasch, når man tænker på det ungarske køkken, så man kan en kylling paprikash for den lynhurtige, nemme udgave af en gullasch-lignende opskrift.  

Denne opskrift tager kun 30 minutter at lave, hvis du bruger kyllingebryst - men du kan også sagtens bruge en hel kylling for mere smag. Her skal det blot simre lidt længere, ca. 45-50 minutter.

Jeg har valgt at bruge både almindelig paprika og røget paprika, som giver lidt mere dybde i smagen - men du kan vælge bare at bruge udelukkende almindelig paprika.

Denne opskrift på Paprikash er nem at lave og familievenlig - retten giver mør kylling og en tyk og cremet paprika-sauce.

Du kan vælge at servere paprikash til eksempelvis ris, bulgur eller måske bare et godt stykke brød.

Fang min udgave af Paprikash herunder:

ANNONCE
Paprikash - Paprikash Paprikash
Udskriv opskriften

Paprikash

Ungarsk klassiker!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 1200 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 400 gram kyllingbryst (eller evt. hel kylling)
 • 2 stk løg
 • 3 stk tomater
 • 2 fed hvidløg
 • 3 dl bouillon (kylling eller grøntsags)
 • 1½ spsk. paprika
 • 1 spsk. røget paprika
 • 1 dl cremefraiche (enten 18% eller 38%)
 • 1½ spsk. majsstivelse
 • ½ tsk salt + peber

Fremgangsmåde

 1. Skær kyllingen ud i mundrette stykker - varm en pande op til høj varme med lidt olivenolie og giv dem en stegeflade. Læg dem til side. Hvis du bruger en hel kylling, så skal denne parteres i overlår, underlår, bryst og vinger - de skal brunes i rigeligt smør og eventuelt lige vendes i hvedemel inden for lidt sprødhed og skorpe.
 2. Hak løg, hvidløg og tomater groft og blend det til en mos - svits mosen i en gryde, indtil massen fordamper væsken og begynder at brune lidt.
 3. Tilsæt de to typer paprika og rør grundigt rundt - tilsæt nu bouillonen og smag til med salt og peber. Læg nu kyllingestykkerne ned i gryden - de skal gerne alle sammen lige være dækket. Læg låg på og lad det simre i 20 minutter (45-50 minutter, hvis du bruger hel kylling).
 4. Efter 20 minutter tager du herefter midlertidigt kyllingestykkerne op og lægger dem på en tallerken - pisk majsstivelsen sammen med cremefraichen, indtil der ikke er nogle klumper tilbage. Rør den i gryden.
 5. Lad det koge op igen og smag til med salt og peber og eventuelt mere paprika. Saucen skulle gerne være tyknet og cremet. Læg kyllingestykkerne tilbage i nogle minutter og servér så rygende varmt til ris eller godt brød - gerne med en lille klat ren cremefraiche på toppen!
Del

Seneste nyt

Annonce