Mandekogebogen

Parmesan Crisp Fries

Sprøde, ostede fritter!

Pommes frites findes i mange forskellige afskygninger og kartoflen er bare en gudespise i forhold til at variere tilbehør og snack-fronten.

Jeg har iført mig laboratorie-dragten og gået i kartoffel-rummet igen - og det er der kommet en ret så interessant snack-kartoffel ud af!

Parmesan Crisp Fries!

I al sin enkelthed en cremet kartoffel, som har fået en crispy overflade efter en tur i smørbad med parmesan.

Man koger sine kartofler, halverer dem og pandesteger dem for en stund i en blanding af olie, smør og revet parmesanost.

Resultatet er en skøn mundfuld, som både er knasende sprød, smagfuld og cremet - fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Parmesan Crisp Fries

Sprøde pande-kartofler!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 10 stk små kartofler el. aspargeskartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • 40 gram smør
  • 30 gram parmesanost, revet

Fremgangsmåde

  1. Lad skrællen blive på dine kartofler og hæld dem i en gryde med koldt vand - kog dem i ca. 15 minutter (eller bare 2-3 minutter længere, end de normalt skal have - så bliver de nemmere sprøde).
  2. Når kartoflerne er kogte, hælder du vandet fra, lægger dem på et skærebræt og lader dem køle lidt af i 5-10 minutter.
  3. Bland olivenolie og smør i en pande - og bring det op på middelvarme. Halver dine kartofler. Når smørret bruser op, drysser du parmesan i et jævnt lag over smørhavet.
  4. Læg nu dine kartofler med skæresiden nedad og sørger for at skubbe lidt rundt med kartoflerne de første minutter, så de ikke sætter sig fast. Derefter skal du blot lade dem stege og karamellisere ved middelvarme i 8-10 minutter, indtil parmesan bliver brunlig. Løft en kartoffel op og bank på undersiden - den skal lyde crispy med en spatel.
  5. Server dem rygende varme som snack ell dippere!
Del

Seneste nyt

Annonce