Mandekogebogen

Pasta Alfredo/Fettuccine al burro

En simpel, uimodståelig klassiker!

Pasta Alfredo - Hvis du leder efter en simpel, nem, hurtig og endda vanvittig smagfuld ret til aftensmad, som også er børnevenlig!

Den famøse klassiker Pasta Alfredo, eller mere specifikt Fettuccine Alfredo og Fettucine al burro, er en italiensk opskrift, som i sin mest oprindelige form kun består af 3 ingredienser.

Pasta, ost og smør - og det er her, at italienerne og det italienske køkken virkelig kan brillere. Få ingredienser, men med forståelse for ingredienserne, så man får en eksplosion af smag. 

En god, fed parmesanost, den bedste ost på markedet og hjemmelavet fettucine - ikke et øje tørt!

Når osten smelter, emulgerer den med smørret og danner en cremet, tyk sauce omkring pastaen - og du kan spæde til med lidt stivelsesholdigt kogevand for at få mere sauce. 

Selve opskriften eller tankegangen med at kombinere smør, ost og pasta, kan dateres så langt tilbage som en opskrift fra det 15. århundrede, maccaroni romaneschi, 'romansk pasta', som blev kreeret af den norditalienske kok, Martino da Como i Rom. 

Den moderne Pasta Alfredo blev opfundet af Alfredo di Lelio i Rom, som ifølge familiehistorien blev skabt i 1892, da di Lelio begyndte at arbejde i moderens restaurant. Han skabte opskriften i forsøget på at få sin gravide kone med kvalme til at spise noget.

Senere åbnede han sin egen restaurant i 1914, hvor retten fik en stamplads på menukortet og senere hen spredte sig til flere grene af Italien og hele verden.

Med så populær og simpel en ret, så sker det også ret tit, at den bliver nyfortolket eller udvandet af andre kulturer - den er eksempelvis uhyre populær i USA.

Her spæder man tit til med piskefløde - og hvis der noget, der kan få italienere op i det røde felt? Så er det hvis man tilføjer piskefløde til ikoniske retter som Pasta Alfredo eller eksempelvis Spaghetti Carbonara.

Men det er heldigvis en smagssag - så jeg har lavet en opskrift herunder på Fettucine Alfredo, som både tilgodeser dem, der vil have den originale autentiske opskrift fra det italienske køkken - og dem som gerne vil trodse lidt!

Den smager fantastisk alene bare med 3 ingredienser - men lidt revet hvidløg og friskkværnet peber gør bestemt ikke noget. Så opskriften byder på:

Den originale opskrift

Den med acceptable tilføjelser

Den hvor italienerne himler med øjnene

Noget for enhver smag!

Jeg har valgt at bruge en god, fed Vesterhavsost til opskriften - men du kan bruge klassiske oste såsom parmesanost og pecerino.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pasta Alfredo/Fettuccine al burro

Simpel italiensk!

2 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 950 kcal pr. portion

Ingredienser

Den originale opskrift
 • 300 gram fettuccine, hjemmelavet eller frisk pasta
 • 80 gram smør
 • 100 gram parmesanost el. vesterhavsost, revet

De acceptable tilføjelser
 • 1 fed hvidløg, revet
 • ½ tsk friskkværnet peber

Punktet, hvor italienere himler med øjnene
 • 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

 1. Kog pastaen efter henvisnigen på pakken eller hvis du laver det hjemmelavet, så skal det blot koge i 2-3 minutter.
 2. Kort inden pastaen er færdig, smeltes smørret ved høj varme på en pande - det må gerne tage lidt farve, men ikke for meget. Tilsæt revet hvidløg på dette punkt, hvis du bruger dette.
 3. Løft pastaen over fra vandet og over i panden - noget af kogevandet må gerne komme med, så brug ikke tid på at dryppe det af.
 4. Hæld den revne ost udover den varme pasta og vend det hele sammen med smørret, indtil osten smelter sammen om retten. Her kan du tilføje friskkværnet peber - smag til med eventuelt salt, hvis din ost ikke er så kraftig.
 5. Der hvor italienerne nægter at være med mere, er hvis du tilføjer piskefløden - men hvis du vil have en cremet ret med mere 'sauce', så kan du som det sidste spæde til med piskefløde.
 6. Servér straks med mere revet ost!
Del

Seneste nyt

Annonce