Aftensmad

Pasta med cremet græskar

Cremet græskarsauce med brunet smør.

Pasta med cremet græskar
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 30. oktober 2024

Græskar er en fantastisk spise til efteråret og mulighederne er uendelige til at bruge den farverige sag.

I denne omgang har jeg lavet en lækker, cremet pastaret med sauce lavet på græskar – den er blendet med brunet smør og cremefraiche, som giver en fantastisk fylde og smag.

Dernæst kommer der rosmarin og parmesanost samt lidt hvidløg – få ingredienser, utrolig stor smag!

Til formålet vil jeg anbefale en af de følgende græskar:

  • Hokkaido-græskar – kendt for sin søde, nøddeagtige smag og bløde konsistens. Skallen kan spises, når den tilberedes.
  • Butternut squash – sød og mild smag, ofte brugt i supper og bagværk. Har en cremet konsistens og en let nøddeagtig smag.

Opskriften er simpel og nem at lave, og så har du mulighed for alternativt at lave en stor portion og fryse saucen ned – så skal den blot tø op og lunes igen, inden den røres i pasta.

I forhold til hvilken slags pasta, du skal bruge til formålet, så er det en opskrift, hvor du kan vælge lige den type pasta eller spaghetti, du ønsker.

Det er en ret cremet sauce, så den egner sig godt til pasta og eksempelvis rigatoni.

Fang opskriften nederst i artiklen!

 

  1. Kan man spise skallen på alle græskar?
    Nej, nogle græskarskaller er for hårde og bør fjernes, men Hokkaido- og Kabocha-græskar har spiselige skaller, der blødgøres under tilberedning.

  2. Hvordan opbevarer man bedst græskar?
    Hele græskar opbevares bedst et køligt, tørt sted uden direkte sollys. Skåret græskar bør opbevares i køleskabet og bruges inden for få dage.

  3. Er der forskel på pyntegræskar og spisegræskar?
    Ja, pyntegræskar er ofte hårdere og bitre i smagen og er ikke beregnet til madlavning. Spisegræskar har blødere kød og en sødere smag.

  4. Hvordan kan man bedst tilberede græskar?
    Græskar kan bages, koges, steges, pureres til suppe eller endda rives rå i salater. Bagning bringer ofte en mere intens smag frem.

  5. Kan man fryse græskar?
    Ja, kogt eller bagt græskarkød kan fryses og holder sig op til et halvt år i fryseren.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 30 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Pasta eller spaghetti 400 gram
Hokkaido-græskar, tern 400 gram
Cremefraiche (jo, federe, jo bedre!) 2 spsk.
Smør 70 gram
Hvidløg 2 fed
Chiliflager, kan undlades 0.50 tsk
Frisk rosmarin 2 spsk.
Parmesan, revet 80 gram

Fremgangsmåde