Mandekogebogen

Pasta Primavera: Pasta med sommergrønt

Sommerfrisk pasta!

Italienerne er kendt for deres ikoniske pastaretter - og denne Pasta Primavera er måske ikke så populær hos italienerne, men den er opfundet af den italienske kok Sirio Maccioni i 1970'ernes New York.

Det er en amerikansk-italiensk pastaret, som er et koncept, der tit får italienere til at himle med øjnene - du ved, tilføjelsen af fløde og alt det der.

Men denne klassiker er en underskøn oplevelse, som er designet til den skiftende årstid med grønt i baghaven.

Du kan bruge alskens lækre grøntsager - grundprincippet i opskriften er, at man laver en flødebaseret sauce med ost, som steges sammen med grønt.

Min version af den populære klassiker er med ærter og grønne asparges - det fungerer bare!

Fang min version herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pasta Primavera

Sommergrøn pasta!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram fettuccine, hjemmelavet eller frisk pasta
  • 1½ dl friske ærter, bælgede
  • 6 stk grønne asparges
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • 2 dl piskefløde/madlavningsfløde
  • 60 gram parmesanost, revet

Fremgangsmåde

  1. Skær den træede del af aspargesene af og skær dem i mundrette bidder. Steg dem ved hård varme på en pande med lidt olivenolie, indtil de brunes - 1-2 minutter og drys med lidt salt og peber.
  2. Svits lidt hvidløg i en gryde med en klat smør i et minuts tid og tilføj så fløden - lad den småsimre i 5-10 minutter. ring pastaen i kog, så den er klar til, når saucen er klar.
  3. 5 minutter inden servering tilføjes asparges, bælgede ærter og ost, som cremer det hele ind og giver den gode sommersmag - smag til med salt og peber. Vend det i pastaen og server rygende varmt!
Del

Seneste nyt

Annonce