Aftensmad

Patatas Bravas

Den perfekte spanske tapas.

Patatas Bravas
Patatas Bravas - spansk tapas med sprøde kartofler
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 21. august 2020

Hvis der er en slags tapas, jeg altid som minimum vælger i det spanske køkken, så må det være patatas bravas.

I al sin enkelthed er det egentlig bare en luksusudgave af brasede kartofler – men lavet med en autentisk spicy bravas-sauce og hvidløgsaoli?

Så er der ikke et øje tørt!

Herunder får du min opskrift på sprøde Patatas Bravas med bravas-sauce og aoli – perfekt deletapas til to personer:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 30 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Bagekartoffel 3 stk
Rapsolie, til stegning 2 dl
God mayonnaise (hjemmelavet eller købt) 1 dl
Hvidløg 2 stk
Hakkede tomater (fra dåse eller friske) 2 dl
Røget paprika 2 tsk
Løg 0.50 stk
Eddike (gerne fransk æblecidereddike) 1.50 spsk.
Honning, sirup eller sukker 1 tsk
Cayennepeber 0.50 tsk
Salt + peber 1 tsk
Olivenolie 1 spsk.

Fremgangsmåde