Mandekogebogen

Perlebygsalat med grønkål, hasselnødder og æble

Cremet og sprød sommersalat.

Perlebyg er en herlig spise og perfekt i salater, som gerne må have et lille bid.

Herunder finder du en lækker salat, hvor perlebyggen er vendt i en lækker cremefraiche-dressing og vendt sammen med sprøde æbler, knasende grønkål og et par ristede hasselnødder. 

Perfekt til grillmad, en solid steg eller bare supplement til en ovnkylling - den passer faktisk til rigtig mange formål!

Opskriften er udviklet i samarbejde med Fuldkornspartnerskabet

ANNONCE
Udskriv opskriften

Perlebygsalat med grønkål

Sprødt og lækkert!

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 dl perlebyg
  • 1 dl hasselnødder
  • 1 håndfuld grønkål
  • 1 stk æbler
  • 1½ dl creme fraiche 38%
  • 1½ spsk. dijon-sennep
  • 2 spsk. fransk æblecidereddike
  • 2 tsk honning, el. sirup
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge perlebyggen efter pakkens anvisninger - efter kogning skal de køle helt af.
  2. Rist hasselnødderne på en varm pande, indtil de begynder at tage lidt farve. Tag dem herefter over på et viskestykke og gnid skallen af - det gør ikke noget, at skallen bliver tilbage på nogle af dem. Hak dem groft.
  3. Fjern kernehuset på æblet og skær det i små tern - bland det sammen med perlebyggen og hasselnødderne.
  4. Snit grønkålen fint og vend i salaten.
  5. Bland cremefraiche, dijonsennep, fransk æblecidereddike, salt og honning sammen til dressingen - vend den i perlebyggen.
  6. Nu er den klar til servering, men du kan også sagtens lade den stå i køleskabet til dagen efter.
Del

Seneste nyt

Annonce