Perlebygsalat med grønkål, hasselnødder og æble
Cremet og sprød sommersalat.
Perlebyg er en herlig spise og perfekt i salater, som gerne må have et lille bid.
Herunder finder du en lækker salat, hvor perlebyggen er vendt i en lækker cremefraiche-dressing og vendt sammen med sprøde æbler, knasende grønkål og et par ristede hasselnødder.
Perfekt til grillmad, en solid steg eller bare supplement til en ovnkylling - den passer faktisk til rigtig mange formål!
Opskriften er udviklet i samarbejde med Fuldkornspartnerskabet.
Perlebygsalat med grønkål
Sprødt og lækkert!
4 portioner
30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 4 dl perlebyg
- 1 dl hasselnødder
- 1 håndfuld grønkål
- 1 stk æbler
- 1½ dl creme fraiche 38%
- 1½ spsk. dijon-sennep
- 2 spsk. fransk æblecidereddike
- 2 tsk honning, el. sirup
- ½ tsk salt
Fremgangsmåde
- Start med at koge perlebyggen efter pakkens anvisninger - efter kogning skal de køle helt af.
- Rist hasselnødderne på en varm pande, indtil de begynder at tage lidt farve. Tag dem herefter over på et viskestykke og gnid skallen af - det gør ikke noget, at skallen bliver tilbage på nogle af dem. Hak dem groft.
- Fjern kernehuset på æblet og skær det i små tern - bland det sammen med perlebyggen og hasselnødderne.
- Snit grønkålen fint og vend i salaten.
- Bland cremefraiche, dijonsennep, fransk æblecidereddike, salt og honning sammen til dressingen - vend den i perlebyggen.
- Nu er den klar til servering, men du kan også sagtens lade den stå i køleskabet til dagen efter.