Mandekogebogen

Pide

Klassisk opskrift på tyrkisk pizza-type - pide.

Hvis du leder efter en anderledes take på en pizza, så skal du kigge over skuldrene på det tyrkiske køkken.

De har en gammel traditionel opskrift, som går under navnet pide.

En slags 'både' eller aflange brød, som formes med kanter, der holder fyldet inde.

Jeg har lavet min version af et par eksemplarer herunder - men det gode ved sådan en opskrift er, at du kan bruge lige hvad du har ved hånden.

Lidt ligesom når man laver en tøm køleskabet-pizza!

Herunder er en opskrift på en oste-udgave med æg og tomater, samt en med fars, spidskommen og peberfrugt.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pide

Tyrkisk pizza!

2 portioner 1 time, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 1450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 2 dl vand
  • 10 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 200 gram hakket kød (okse, svin eller lam)
  • 1 stk peberfrugt, røde
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1 stk æg
  • 100 gram frisk mozzarella
  • 6 stk cherrytomater
  • 2 tsk hvidløg, revet
  • 1 spsk. sesamfrø, kan undlades
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ stk løg
  • 1 stk æg, til pensling

Fremgangsmåde

  1. Start med dejen ved at opløse gær i vandet og tilsætter olivenolie - tilsæt hvedemelet og 1/2 tsk. salt og ælt det grundigt sammen. Ælt den i hånden et par minutter, og stil den så på køl i en time i en skål med en tallerken over.
  2. Rør farsen med revet hvidløg, 1/2 tsk. salt, snittet peberfrugt og spidskommen - stil det klar.
  3. Når dejen har hævet, rulles den ud til en tynd rektangel på ca. 30x40 (alt efter hvor store du vil have dem) - skær et snit lige ned i gennem, så du får to lige aflange stykker.
  4. Bøj enderne indover i hver side, indtil de mødes i toppen og bunden, hvor du klemmer det sammen til en spids - lidt formet som en båd. Saml dem helst på bagepladen, da de er lidt svære at flytte.
  5. I den ene smører du farsen på - skær både af løget og klem ned i farsen. Pensl kanterne med et sammenpisket æg og drys eventuelt med lidt sesamfrø.
  6. I den anden brækker du stykker af den friske mozzarella og fordeler ligeligt, samt klækker et æg ud i midten - drys med lidt salt på toppen og top af med halverede cherrytomater. Pensl også kanterne med æg.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 18-20 minutter - pynt eventuelt med lidt frisk persille, forårsløg eller lidt fintsnittet spidskål.
Del

Seneste nyt